Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
ONSDAG 18 AUGUSTI 1999
  

Nu censureras Vengaboys Ibiza-video


FÖR FRÄCKT I popgruppen Vengaboys video till låten ”We´re going to Ibiza” visas en tecknad samlags-scen. I flera veckor har MTV ovetande om scenen visat videon. Nu stoppas den.
Sexscenen i Vita huset klipps bort
Barnens favoriter, Vengaboys, har gått för långt för MTV.
  I videon till senaste singeln ”We're going to Ibiza” visas en tecknad samlags-scen.
  – Vi har valt att klippa bort den scenen, säger Cecilia Ancker på MTV.

  Med hits som ”Boom, boom, boom” och ”We're going to Ibiza” har Vengaboys erövrat världen. Deras image och låtar har hela tiden haft en sexuell underton. Gruppens senaste video innefattar till och med en samlags-scen. En scen som har kunnat beskådas av barn på såväl MTV som ZTV.
  – Vi har inte varit medvetna om den scenen tidigare och har inte heller fått några reaktioner från våra tittare, säger Cecilia Ancker på MTV och fortsätter:
  – Men när vi nu har uppmärksammat sekvensen har vi valt att klippa bort den.

Den censurerade scenen

ZTV avvaktar
  William Russmark på ZTV har dock inte reagerat på videons innehåll.
  – Jag tycker att den är ganska harmlös. Men om vi får klagomål angående den här sekvensen får vi kanske tänka om, säger Russmark.
  I den tecknade videon åker Vengaboys jorden runt och festar. Man följer dem och ledsagas om deras destination via vykort. I Washington visas Vita huset där man genom ett fönster ser en man och en kvinna idka samlag.
  Vengaboys video kan tyckas harmlös. För en vuxen publik. Men i Sverige är många av deras fans barn. Idolpostrarna på Vengaboys är uppsatta tätt intill Dr Bombay och Smurfarna.
  Vengaboys svenska skivbolag har dock inte vidtagit några åtgärder för att ändra i videon.

Gör som de vill
  – Vi styr inte deras image. Vårt uppdrag är att marknadsföra deras material i Skandinavien, men vi kan inte påverka dess innehåll, säger Kathrin Persson på Zomba Records Scandinavia och fortsätter:
  – Sen tycker jag att man ska komma ihåg att det här är ett världsband. De är jättestora i Benelux-länderna och det är inte bara barn som lyssnar på dem. De har valt en party-image som inte ska tas på för stort allvar.


[email protected]

Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   
  MER NÖJE