Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
ONSDAG 13 JANUARI 1999
  

”Det känns superroligt”

Rederietstjärnan Martin Forsström blir buse i Norén-drama


SJÖBUSE Såpastjärnan Martin Forsström är mest känd för sin roll i ”Rederiet” och ”OP 7”. Nu har dramamästaren Lars Norén också insett hans talang och gett honom en roll i pjäsen ”Natten är dagens mor”. ”Superroligt”, säger Martin.
Foto: PETER KNOPP
Martin Forsström, känd från ”Rederiet” och ”OP 7”, har bytt ansikte.
  Från de sockersöta rollerna i såporna till en flåbuse i ett Lars Norén-drama.
  – Om Rederiet var ett bungy-jump så är det här en massiv klättervägg, säger Martin Forsström.
  För er som följt ”Rederiet” eller ”OP 7” kanske det låter lite märkligt att se gullige Martin Forsström som tuff buse i ett drama av Lars Norén. Martin själv tycker dock inte att det är ett stort steg.
  – Jag tycker inte att det är någon större skillnad i arbetsbelastningen totalt sett. Tv-serier blir jobbiga för att det är så många avsnitt som ska spelas in snabbt. Och på teater-scenen är karaktärs-tolkningen extremt viktig.

Sverigeturné
  Pjäsen heter ”Natten är dagens mor” och har premiär 1 mars i Mariestad. Sedan kommer ensemblen att turnera över hela Sverige till mitten av maj.
  ”Natten är dagens mor” har alla ingredienser som förväntas från Lars Norén. Alkoholism, sjukdom, familjemotsättningar och allmän misär. Grundförutsättningarna är med andra ord de samma som i Rederiet.
  – Det känns superroligt, säger Martin Forsström och fortsätter.
  – Jag visste att jag ville göra teater ett tag nu. Jag är otroligt glad att det blev just den här pjäsen. Det finns inget projekt i Sverige som jag hellre hade jobbat med just nu. Den är så välskriven att den nästan är självspelande.

Ångrar inget
  Martin är väl medveten om att han förknippas med sina tidigare roller i tv-serier och att många kanske har lite svårt att se honom som karaktärs-skådespelare. Han hävdar ändå att han inte ångrar de roller han tidigare har gjort.
  – Den kameravana jag fick från Rederiet är ovärderlig. Och rutinen i den ensemblen var otroligt hög, jag lärde mig hur mycket som helst. Det goda väger definitivt över det onda, avslutar Martin Forsström
Andreas Hermansson
[email protected]


 MER NÖJE