Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
MÅNDAG 23 NOVEMBER 1998
  

Håll hårt i Camilla

Hon blir en ny dansbandsdrottning

Dansband Michael Nystås Den traditionella dansmusiken vann – igen.
  Trots ett starkare startfält än förra året.
  Och trots att Wizex hade den bästa låten.

  ”När kärleken slår till” var en otippad vinnare, en mogen dansbandslåt med drag av storband och 80-talets schlager-EM-bidrag med pampigt och stort blås.
  Det var kompetent och avslappnat framfört, men lite väl anonymt och snällt för mina öron. Fast i Kamilla Karlsson göms en blivande dansbandsdrottning, som bandet bör hålla hårt i.
Men efter att ha hört de tio tävlingsbidragen framföras i TV4 i går kväll, var det framför allt ett som dröjde sig kvar:
”Gör min himmel blå” med Wizex.
  En snabbfästande, calypsogungande schlager, som jag tror kan bli en verklig långkörare på Svensktoppen i vinter.
  Med en Charlotte Nilsson i högform överträffar den det mesta på Wizex senaste album, ”Mot nya mål” (Mariann), från i vintras. I särklass bäst och precis vad man behöver i november.
Joyrides ”Godmorgon världen” kom tvåa i tv, men vann både tittarnas röst och Aftonbladets läsaromröstning. 1997 års dansbandsmästare bjöd på en proffsig, country-inspirerad popschlager med bra krok i både vers och refräng. Helt klart en av tävlingens fyra bästa sånger.
n ”Alla dagar som kommer” med Kikki Danielssons var, precis som man kunde vänta sig, en melodisäker och stilren schlager, inspirerat framförd med dragspel i botten och egna dansare på scen. Refrängen satte sig direkt.
Och Paula & Co:s ”Där du är”, en smäktande, storslagen ballad, som jag föll för med en gång. Kvällens kortaste och vackraste bidrag.

Lasse Stefanz
fick dras oförtjänt länge med sin nolla innan den spräcktes av goa TV 4 Göteborgs jury. ”Jag kommer med kärlek” hade attityd och var värd mer poäng än den fick.

Thorleifs levde inte
upp till förväntningarna. ”En liten bit av himlen” slutade sexa, och liknade ett hopklipp av gamla Thorleifs-hits. Den hade ju både himlen och en liten fågel i refrängen...

Arvingarnas ballad
”Saknar dig” hade en läcker, klassisk poprefräng med stämsång, som, när den inte var falsk, fick nackhåret att resa sig. En lite svajigt framförd ballad, som växte i andra versen, men hade förtjänat bättre än att komma näst sist.
Programledaren Leif ”Loket” Olsson malde på tomgång större delen av kvällen, och snubblade på orden i sin iver att tala så snabbt som möjligt. Vilket plan höll han på att missa?

 MER NÖJE