Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TORSDAG 30 JULI 1998
 

Systrarna Graaf: Vi sjunger själva

Debutsingeln rakt in på niondeplatsen


SJUNGER SJÄLVA Magdalena Graaf tillbaka visar anklagelserna om att hon och systern Hannah inte skulle sjunga själva på skivan.
Foto: ANDERS DEROS

Nia på singellistan.
  Nu går ryktet att det inte är systrarna Graaf själva som sjunger ”You got (what I want)”.
  – Bara bladder. Jag tror knappast att ett så stort bolag som BMG skulle signa två Milli Vanilli-typer, säger Magdalena Graaf.

  Systrarna Magdalena och Hannah Graaf från Kungsängen har skapat många löpsedlar under sin korta, men intensiva karriär i kändis-Sverige.
  Det har varit rubriker om silikonimplantat hit och dit, tjejmobbing och kändisromanser. Senast ägnade engelska tidningen ”The Sun” halva förstasidan åt Hannah och fotbollsproffset Martin Dahlin, som är ett par sedan några veckor tillbaka, och läsarna röstade fram 19-åriga Hannah som en av de snyggaste fotbollsflickvännerna. I sällskap med David Beckhams tjej Victoria ”Posh Spice” Adams och Ronaldos flickvän Suzana Werner.

Alltid spekulationer
  – Det kommer alltid att vara en massa spekulationer och prat när jag och Hannah ska göra någonting. Jag ser det mer som roligt att folk orkar lägga ner tid på att prata om oss, konstaterar Magdalena Graaf om det nya ryktet att det inte skulle vara systrarna själva utan två körsångerskor som sjunger på singeln.
  – Det är klart att det är lite kör, men så är det ju på allas låtar, säger Magdalena.
  – Folk tänker ”systrarna Graaf” och har genast förutfattade meningar. Men det är bättre att inte ha några förhoppningar och bli positivt överraskad än tvärtom.
  På singellistan klättrar ”You got (what I want)” från 17:e till nionde placering. Och i andra länder är intresset för de blonda systrarna stort. I början av september släpps deras debutalbum i Norge, Danmark, Finland, Spanien och Holland.
Ni har fått mycket uppmärksamhet i England på grund av Hannahs romans med Martin Dahlin, är det inte läge att släppa singeln där?
  – Jo, England tror vi stenhårt på. ”The Sun” har gjort ett jättestort reportage om Hannah, mig och singeln, det ska komma vilken dag som helst. Det är jättejätteroligt, säger Magdalena Graaf.

Har skrivit egna låtar
  Och på albumet, där Christer Sandelin och Tommy Ekman står för fem av de 11 låtarna, kanske det till och med blir något spår signerat systrarna själva.
  – Både Hannah och jag har skrivit låtar. Jag har gjort en låt som jag skulle önska fick vara med. Men det beror ju på vad skivbolaget tycker. . .
Cecilia Hahne


Namn: Engla Maria Magdalena Graaf. Ålder: 22 (fyller 23 i år). Bor: I Kungsängen. Familj: Pojkvän och sonen Isak, 3 år. (”Jag har två bebisar hemma – en stor och en liten!”) Aktuell: Systrarna Magdalena och Hannah Graaf ligger på singeltoppens nionde plats med ”You got (what I want)”.


Mera nöje