Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TORSDAG 16 JULI 1998
 

”Det är mitt fel att skivan dröjer”TURNERANDET DRÖJER Det var inte lika okomplicerat att kombinera familjeliv och Roxette som Per Gessle hade trott. Men nu får familjen ta all Gessles tid – som han inte tillbringar i studion.
Foto: MATS STRAND
Per Gessle trivs i sin papparoll.
  Så mycket att den nya Roxette-skivan blivit försenad.
  – Jag inbillade mig att vi kunde jobba lika intensivt som vanligt, men det funkade inte så bra, säger han.

  Per Gessle har andra prioriteringar. För snart ett år sedan föddes lille Gabriel Titus, och nu går familjen i första hand.
  – Det är mitt fel. Två låtar är inte färdiginspelade, men sedan ska vi bara mixa skivan. Den är i princip klar.
  Förra våren berättade Per Gessle i en intervju i Aftonbladet att han inte var speciellt barnkär och att han inte planerade någon förändring i sitt liv som pappa.
  I dag har han ändrat uppfattning och ser fram emot fler barn.
  – Ja, jättegärna. Det är lika bra nu när pluggen är ur vasken.
Har du förändrats sedan Gabriel föddes?
  – Tillvaron har föränd-rats väldigt mycket. Det blir andra hänsynstaganden och prioriteter. Men jag har inte föränd-rats. Man hamnar i en roll man ska försöka känna sig bekväm i, en papparoll. Och det gör jag faktiskt, det känns jättebra.
Tillbringar du mycket tid med familjen?
  – Ja, nästan all tid, utom när jag är i studion. Vi är en familj som gör allting tillsammans. Åsa har ju alltid rest med oss.
  I Halmstad vid havet ligger det 500 kvm nybyggda huset där Per Gessle bor med sin familj. Ett hus där alla stormtrivs.
  – Ja, det är som ett litet palats här nere. Här är fantastiskt och bara vi får lite sol kan man ligga i hängmattan och läsa, säger han och ser fram emot en lugn i sommar.
  – Det sättet vi lever nu blir ett annat. Men å andra sidan välkomnar jag det mycket. Jag har levt i resväskor i nästan hela mitt vuxna liv.
  Roxette har spelat in 19 låtar till sin kommande skiva i en studio i Spanien. Och de har mycket material att välja mellan.
  – Det har varit en rolig inspelning. Marie har varit väldigt engagerad och sjunger bättre än någonsin. I Roxettesammanhang tror jag inte vi gjort något bättre. Rent kvalitetsmässigt. Det är jämnt och mycket bra låtar, säger Gessle.
  – Traditionellt tar vi lång tid på oss, men den stora skillnaden är att när du väl släpper en platta måste du jobba med den. Resa och avsätta kanske ett halvår att marknadsföra plattan. Om du sedan bestämmer dig för att åka på turné blir det ett långt projekt. Vi är inte motiverade för det just nu.
  Även åldern har satt sina spår i förseningen.
  – Jag har märkt en jätteskillnad. För tio år sedan när vi gjorde ”Joyride” var det som en väloljad maskin. Nu är det familjen, hotellet... Allting går sin gilla gång.
Är ni för gamla för att turnera?
  – Nej, titta på Stones. Det är skitkul att turnera. Både jag och Marie kommer från en livetradition. Det ligger i blodet. Men en förutsättning är att det känns bra med plattan och att det finns intresse från publiken.
  I väntan på att skivan blir klar i höst följer Per Gessle lille Gabriels framsteg.
  – Jag tror att han börjar gå innan månaden är över, säger han stolt.
Tove Oskarsson


Namn: Per Gessle.
Ålder: 39.
Bor: Villa i Halmstad och lägenhet på Strandvägen i Stockholm.
Familj: Hustru Åsa och sonen Gabriel, ett år den 5 augusti.
Yrke: Kompositör och popstjärna.
Tjänar: 1 370 000 kronor (taxerad 1997), samt en förmögenhet på 46,7 miljoner kronor (samma år).Mera nöje