Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
 
  

Meral är utsatt för dödshot

262 OROLIG FÖR ANHÖRIGA Meral Tasbas, som deltagit i ”Baren” i TV3, har blivit utsatt för ett 80-tal dödshot efter att lättklädd besökt en moské i Stockholm.
Foto: ROGER SCHEDERIN
Meral Tasbas, 21, lever i skräck.
  Sedan i somras har hon utsatts för ett 80-tal dödshot.
  Nu polisanmäler ”Baren”-deltagaren händelserna.
  
– Jag orkar inte vara rädd längre, säger dokusåpapersonligheten.
  Det hela började då Meral Tasbas, som själv är muslim, besökte moskén på Södermalm i Stockholm. En lite för kort kjol och en urringad topp ledde till att hon kastades ut från byggnaden.

Ville inte förolämpa
  
– Det var aldrig meningen att förolämpa någon. Om det uppfattats så ber jag om ursäkt, säger Meral Tasbas aningen uppgivet.
  Livet efter incidenten har varit långt ifrån lätt. Trots att den omgång av TV 3:s ”Baren” där hon medverkade är slut fortsätter trakasserierna. Sammanlagt har ett 80-tal brev med direkta dödshot skickats hem till henne och familjen.

Alla var välkomna
  
– Många anser att jag besudlat helgedomen. Men det var öppet hus i moskén den där dagen och alla var välkomna, med eller utan slöja, säger Meral Tasbas.
  I går gick hon till polisen. Södertörnsenheten ska ta ställning till om hon är i behov personlig övervakning.
  – Det är inte bara mitt eget liv jag fruktar för. Även mina anhöriga kan råka illa ut. Jag vill dock poängtera att det inte är religionen i sig jag vänder mig mot, utan bara de fanatiker som verkar vara beredda att gå hur långt som helst.

Lars Johansson