Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
SÖNDAG 1 OKTOBER 2000
 
  

Tittarna svek Engberg&co

Lotta Engberg tycker att det är för tidigt att säga huruvida nya ”Söndagsöppet” är fiasko eller ej. Här tillsammans med Ola Lindholm och Rickard Olsson.
Foto: BJÖRN WANTHALO
Var programmet bättre då Ulf Larsson och Kristin Kaspersen ledde det?
Ja   Nej   Ingen skillnad  
Se resultat
Nya ”Söndagsöppet” har svårt att matcha förra årets tittarrekord
I fjol slog Ulf Larsson och Kristin Kaspersen med 1,7 miljoner tittare alla tiders rekord.
  Höstens ”Söndagsöppet”-premiär lockade endast 800 000 människor.
  Men Lotta Engberg vill inte kalla det fiasko.
  
– Det tar alltid lite tid att köra in nya moment, säger hon.
  ”Söndagsöppet” har alltid varit ett av SVT:s säkraste publikkort. Inför förra veckans säsongsstart hade statstelevisionen valt att storsatsa. Uppfräschad scenografi, en rad nya lek- och underhållningsmoment samt en helt egen avdelning för ungdomar var bara några av ingredienserna.
Kunde haft större kavaj
  
Och så den mest genomgripande omdaningen – Ulf Larsson och Kristin Kaspersen ersattes av Ola Lindholm, Rickard Olsson och Lotta Engberg.
  – Allt kändes okej. Jag är mycket nöjd med vår insats. Möjligtvis kunde jag haft på mig en något större kavaj, säger dansbandsdrottningen om debuten.
  Folket hemma i stugorna verkar ha varit av en lite annan åsikt. Trots att ”Söndagsöppet” gick mot publikt relativt svaga inslag som ”Musikspegeln” och ”Big brother” lockade programmet bara 800 000 intresserade. Det ska jämföras med fjolårets öppningsresultat på 910 000 tittare och toppnoteringen från 19 december 1999 när hela
1 725 000 bänkade sig framför tv-apparaterna.
  – Jag har egentligen ingen aning om varför det ser ut som det gör. Min roll är att vara ansiktet utåt. Just nu gäller det bara att bita ihop och köra vidare, säger Lotta Engberg.

För tidigt att spekulera
  
Något fiasko vill hon alltså inte kalla det för. Men redan innan trion hunnit bli varma i kläderna ser det ut som de kommer få svårt att matcha föregångarna. Lotta Engberg tycker dock att det är för tidigt att börja spekulera i eventuella förändringar.
  – Ett par av de kvinnliga före detta programledarna har hört av sig och gratulerat till en bra insats. Än så länge är det här väldigt nytt, både för mig och tittarna. Vi måste få lite mer tid på oss innan det är dags att diskutera sådana frågor.
  I kväll är det upp till bevis. Är nya ”Söndagsöppet” fågel eller fisk?


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE