Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDAG 20 JUNI 2000
 
  

Klassiska the Shanes återuppstår

The Shanes I sommar kan du höra Chris- Craft No. 9 igen.

PITEÅ. Ett av landets allra hetaste 60-talsband återuppstår. Samtliga fem Kirunagrabbar som bildade The Shanes hänger på sig gitarrerna för en unik konsert i Badhusparken i Piteå, den 12 augusti.
  Det blir den första riktiga återföreningen sedan det begav sig.
  - Det känns ju bra, det blir kul, säger basisten Svante Elfgren till Piteå-Tidningen.
  Shanes var bland det absolut häftigaste man kunde se i en svensk folkpark på 60-talet. Tillsammans med Tages och Hep Stars var de det ledande bandet i den svenska popbandsvågen.
  Singelhits som "Let me show you who I am", "Drip drop", "Blue feeling" och "Chris craft No. 9" duggade tätt och grabbarna jagades av hysteriska fans på sina turnéer.
  Sedan bandet splittrades i slutet av 60-talet har sångaren Lennart Grahn och gitarristen Tommy Wåhlberg fortsatt under namnet Shanes tillsammans med andra musiker. Bakom trummorna i nya Shanes återfinns svensktoppsbekante Janne Önnerud. De har turnerat flitigt som dansband med låtar från Shanes-tiden och andra 60-talshits på repertoaren.
  Trummisen Tor-Erik Rautio är nybliven dagisrektor, gitarristen Staffan Berggren studerar och Svante Elfgren jobbar med lite av varje och musicerar fortfarande i olika konstellationer.
  Våren 1964 gjordes en 45 minuter lång svartvit dokumentärfilm om Kirunagrabbarna i The Shanes. Den kommer att visas i samband med återföreningskonserten i Piteå i augusti.

TT

Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE