Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
ONSDAG 12 APRIL 2000
 
  

Lyssna på Sator-
Kents nya band

Medlemmar: Kent Norberg (sång, gitarr), Daniel Levin (gitarr), Jonas Redig (bas), Joakim Levin (trummor). Historia: Bildades 1997 på Hultsfredfestivalen. Spelade in albumet förra sommaren. Bor: I Göteborg. Aktuella: Nya singeln ”Young girl” släpps 19 april. Albumet kommer 3 maj.
Premiär på videon ”Young girl”
Gruppens egna sajt

Medlemmar ur Sator och De lyckliga kompisarna bildar band.
  Speed of sound enterprise spelar rak och okomplicerad rock.
  - Jag och Danne träffades på Hultsfred och då bestämde vi att vi skulle bilda ett band, säger Kent Norberg.

  Speed of sound enterprise är trötta, och svettiga. Sminket är utsmetat. De har spelat in video hela dagen till sin nya låt ”Young girl” - träffsäker tonårsrock, eller för att citera bandet själva, ”en saftig stänkare”.
  - Vi blev ett band på noll sekunder. Redan veckan efter vi träffats repade vi och det var ruggigt kul. Jag hade två låtar som vi testade, sen rasslade det till och kom en massa låtar, det var kanon, säger Kent som kommer från Sator.
  - Sator är en institution som inte går att ändra på. Speed of sound började i den änden att alla ville bilda ett nytt band vid sidan av det de höll på med, säger han.
  Albumet har legat klart sedan förra sommaren, och släpps 3 maj. Det har fått vänta eftersom skivbolaget koncentrerat sig på andra releaser. Skivan mixades i New York.
  - Vi lyckades fixa en jävligt bra studio. Smashing pumpkins har spelat in där, och Lauryn Hill. Och Beastie boys gjorde sin ”License to ill” där, det kändes stort, säger trummisen Joakim Levin.
  - New York osar ju rock ur gatbrunnarna, säger Kent.
Det sägs att ni är ett väldigt bra liveband?
  - Det är svårt för oss att säga, säger basisten Jonas Redig.
  Kent är inte lika blygsam, som medlem i rockinstitutionen Sator har han en viss rutin:
  - Det är svårt att säga emot, höll jag på att på att säga. Man vet var man ska sätta in stöten. Om det egentligen är en tråkig spelning så gör man lite si eller lite så, och så ser det jävligt bra ut ändå, säger Kent.
  - Publiken ser ju inte om man blir till exempel blir dåligt behandlade av arrangörerna, säger gitarristen Daniel Levin.
  - Och även om det bara är tjugofem personer i publiken, så förtjänar ju de en lika bra spelning för det, säger Joakim.
Tom Fägrell