Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
ONSDAG 12 APRIL 2000
 
  

Nu har Katarina blivit fru Di Leva

Di Leva och Katarina NYGIFTA Nu är de Katarina och Thomas Di Leva. ”Alla religioner och all mänsklighet gick samman i vigseln”, berättar Thomas Di Levas mamma Sylvia Magnusson.
Foto: LOTTE FERNVALL
I söndags fylldes Van der Nootska palatset i Stockholm med ljus, blommor och havsbrus.
  Thomas Di Leva gifte sig med sin Katarina.
  – Det var det vackraste jag har varit med om, säger Thomas mamma Sylvia Magnusson.

  Nu är de man och hustru, Thomas och Katarina Di Leva. Inför familjen, de närmaste vännerna, Jesus, Ganesha och alla andra gudar vigdes de i Van der Nootska palatset av Ma Oftedal i söndags.
  – Alla religioner och all mänsklighet gick samman i denna vigsel, säger Sylvia Magnusson.
  Palatset var fyllt med levande ljus, altaret med olika religioners gudar och på alla stolar låg det blommor som gästerna ritualmässigt kastade över brudparet när de gick ut.
  Thomas Di Leva var klädd i vit kaftan och Katarina Di Leva i vit klänning med släp och broderade pärlor och pärldiadem.

Thomas Di Leva spelade flöjt
  – Jag har varit på bröllop både på Cypern, Italien och Indien, men det här var helt annorlunda. Allt började med att Thomas kom in och spelade flöjt för Katarina som kom in från ett annat håll. Sedan var det en man som spelade underbart på stora havssnäckor genom att blåsa i dem, med havsbrus i bakgrunden och en liten flicka från Tibet sjöng alldeles fantastiskt vackert. Därefter läste Thomas och Katarina några religiösa verser för varandra och en ung kvinna framförde en indisk dans runtomkring dem. Allt avslutades med en svensk psalm och indisk religiös musik.

Turkisk tekanna en av gåvorna
  Thomas Di Levas goda vänner Lars Demian och Melinda Kinnaman var två av de cirka femtio gästerna i det holländska palatset.
  – Det var det vackraste jag har varit med om. Ofantligt. Det tyckte alla som var med, säger Sylvia Magnusson.
  Efteråt var det fest med vegetarisk mat på restaurang Halv trappa plus gård vid Stureplan.
  – De fick massor av bröllopspresenter. Av oss skall Thomas få en tekanna från Turkiet som han har önskat sig av oss nästa gång vi åker dit. Han har alltid ställt upp för oss under alla år. Det är som godheten lyser ur hans ögon.
  Det här är andra gången Thomas Di Leva gifter sig.

Frida Lindqvist