Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDAG 15 FEBRUARI 2000
 
  

Grattis grabbar, sa gamlingen

GRABBARNAS KVÄLL Christian Falk, Povel Ramel och Patrik Isaksson såg till att det blev en gubbarnas kväll på Grammisgalan i går i Kungliga Tennishallen i Stockholm. Efter galan blev det vild fest för Isaksson och Falk. – Mina Grammisar hänger nog på akuten i morgon, sa en partysugen Christian Falk när prisutdelningen var över.
Foto: BJÖRN LINDAHL

Thåström, Robyn, Kent och Petter tog de tunga titlarna. Hela listan på Grammis-vinnarna
Grabbis 2000 Endast tre kvinnor belönades med Grammisar
Patrik Isaksson avslöjar var han INTE ska hänga sitt pris
Christian Falk: Max Martin borde ha fått pris.
Håkan Steen: Eldkvarn utan pris - galans skandal
Låtarna, artisterna, recensionerna - lyssna och läs!
I vimlet på galan: Efva&Eva, Plura, Lisa Nilsson och alla andra

... men det var Povel själv som knep galans heders-
Grammis

Ramel, Falk och Isaksson.
  Gamlingen, branschveteranen och nykomlingen.
  – Jag har inte hängt med i musiken sedan Rolling Stones, men jag säger grattis till dom här killarna ändå, säger hedersgrammisen Povel Ramel.
  
De stora vinnarna var tveklöst Patrik Isaksson, 27, och Christian Falk, 37. Med tre grammisar var på fickan sopade de rent hus bland konkurrenterna i Kungliga Tennishallen.
  Gladast var Årets nykomling Patrik Isaksson. Direkt när prisutdelningen var över smög han undan och knäckte en flaska segerchampagne i logen.

Sjunger bara egna låtar
  
Men med en hord av väntande fotografer var han snart tvungen att komma ut igen.
  Stoltast var han över utmärkelsen Årets kompositör.
  – Det är ju därför jag är här. Jag skulle inte ha varit artist annars eftersom jag aldrig skulle kunna sjunga andras grejor.

Lika glad för alla priserna
  
Christian Falk var inte lika säker på vilket pris han uppskattade mest.
  – Jag är lika glad för alla, det går inte att rangordna. Men det som ger mig lycka är de musiker jag arbetar med i studion. Att få den här uppskattningen är kul, men inte mitt mål med musiken.
  Båda var dock lika förvånade över att det blev de som tog hem storslam.
  – Jag trodde inte att jag skulle få en enda. Därför var jag inte ens nervös innan, sa Patrik Isaksson.

Överraskad producent
  
Christian Falk hade förberett sig på priset för Årets modern dans, men han anade inte att ”Quel Bordel” skulle bli årets album. Eller att han skulle bli Årets producent.
  – Min fulla övertygelse var att jag skulle få årets dans. Men årets producent trodde jag skulle gå till Max Martin, han skriver ju ändå värsta världshitsen. Jag är ju inte direkt ”your average producer”. Det är lite förvirrande val från juryn, men jag ska inte klaga.

Ett kvitto på framgången
  
Den på året fem decennier äldre Povel Ramel, 77, hörde också till kvällens stora segrare och gick hem med juryns hederspris. Enligt motiveringen för att han
  ” ...har skapat en ovärderlig svensk musikskatt med kvaliteter av högsta karat”.
  – Det här är ett kvitto på att man har fungerat och det är ju det man är ute efter. Det är meningslöst att jobba för något annat än uppskattning. Jag vill göra grejer som både jag själv och publiken tycker om.

Plaketten föll i två delar
  
Plaketten ska han hänga där hemma bredvid den han redan har från 70-talet.
  Men först måste dock hedersplaketten lagas. Mitt under galan märkte nämligen Povel Ramel att den fallit sönder i två delar.
  – Jag vet inte hur det hände, jag har inte suttit på den om någon tror det. Som den ser ut nu gäller den väl inte.Men jag får väl försöka klistra ihop den, det går säkert bra, sa han med ett skratt.

Skulle festa hela natten
  
Han var den ende av de tre segrarna som smög hem efter prisutdelningen. Både Patrik Isaksson och Christian Falk lovade att de skulle festa hela natten lång.
  – Jag hade inte tänkt att festa men nu tänker jag hålla på tills de släpar hem mig med en namnlapp kring stortån. Jag har ju all anledning att vara bakis i morgon.
Elisabeth Lindham

Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE