Aftonbladet. Senaste nytt. Dygnet runt. Aftonbladet ledare/debatt.
    Onsdag 27 maj
  Christina Lindberg, skaffa dig kunskaper
”Det stundar högtidsstunder i fjällen”, skriver Christina Lindberg och påstår vidare att renägarna utnyttjar kalvningstiden till att tjuvjaga lodjur.
  Tjuvjägare och lögnare som medvetet undanhåller uppgifter av betydelse för rovdjursstammarna och dithörande jakt, det är vad Lindberg anser att samerna är.
  Artikeln grundar sig på falska insinuationer och fria fantasier för vilka det inte finns några belägg, samt dåligt underbyggda fakta. Dess innnehåll andas fördomar mot det samiska folket och brist på kunskap i det ämne hon framför. Uppgifterna är inte relevanta och framförs på ett sätt som är kränkande för samerna och som manar till hets mot folkgrupp.
  Lindberg har vid upprepade tillfällen haft möjlighet att delta i renskötselarbete och nu senast vid en rovdjursdebatt arrangerad av det samiska ungdomsförbundet. Detta borde vara ypperliga tillfällen att skaffa sig kunskaper om de rovdjur hon vill värna om och om det folk Lindberg så nesligt misskrediterar i sina artiklar.
  Det är ytterst beklagansvärt och osmakligt av Lindberg att på detta sätt förmedla sakfel och beskyllningar i syfte att skada och förlöjliga en folkgrupp för att för egen del skapa publicitet.
  Detta framstår som solklart då jag vet att Lindberg inte besitter de kunskaper hon åberopar eller ens har intresse av.
  Det är dags att än en gång klä av dig, Lindberg. Den här gången täckmanteln som rovdjurens beskyddare.
Ann-Britt Kråik