Avslappnad streetwear för kvinnor med kurvor, är Jennifers Lopez (andra från vänster) nya projekt.
Foto: AP
”Kvinnor i alla storlekar får vara sexiga”
Nu gör Jennifer Lopez kläder för kurviga
   Skådespelerskan och sångerskan Jennifer Lopez jakt efter guld fortsätter - den här gången i modebranschen. Till vintern lanserar hon sin första kollektion, J.Lo, kläder för kvinnor med kurvor.
  - Nu kan hela världen se ut som jag. Kvinnor i alla storlekar får vara sexiga, säger hon.

   Plaggen är sportiga och ser ut att komma direkt från Bronx i New York, där Jennifer Lopez växte upp: lågt skurna jeans med spetsdetaljer, mini-t-shirts, ljusblå sammetsdräkter, stentvättade, korta jeansklänningar och högklackade jeansboots.
  - Bara för att du klär dig sexigt betyder det inte att du är en dålig flicka, bara att du vet hur man klär sig snyggt.
   Själv kom Jennifer Lopez till presskonferensen i vita, utsvängda jeans med hängslen och en kort, tajt topp med den puertoricanska flaggan.
   Märket lanseras tillsammans med Tommy Hilfigers bror Andy, som räknar med en dundersuccé. Jennifer Lopez tog själv kontakt med designern, eftersom hon alltid drömt om att skapa kläder. Hon växte upp fattig och fick ofta sy om kläderna hon köpte, för att de inte passade.
  - När jag var liten brukade jag komma över ett par fula jeans och sen skära till dem till en minikjol, eftersom jag inte hade råd till annat.
   Även efter genombrottet säger sig Jennifer Lopez ha problem med att hitta kläder som sitter bra både över höfterna och i midjan.
  - De kurviga kvinnorna blir nästan ignorerade i butikerna. Jag vill erbjuda underbart snyggt designade plagg som passar kvinnor i alla storlekar. Alla får vara sexiga, säger hon.
   J.Lo-kollektionen kommer att finnas i butiker och välsorterade varuhus. Priserna kommer att variera mellan 20 och 850 dollar, från t-shirts till skinnkjolar.
   Jennifer Lopez är just nu aktuell med sin nya skiva, även den med namnet J Lo, samt med filmen Bröllopsfixaren.
Hanna Blanksvärd

Publicerad: 2001-04-27