Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetKvinna
 
  

Kvinnliga popstjärnor går ut i pressen och hyllar sin egen jungfrudom I USA skapar tjejer med mödomshinnan i behåll en egen organisation I våras gick debatten het om unga tjejer som vägrade att kallas hora Är en nypuritansk våg på väg att välla in över Sverige?
Finaste flickan
– en äkta jungfru

Britney Spears ”Vi är oskulder”, hävdar de amerikanska tonårsikonerna Britney Spears och Jessica Simpson. Båda är dock duktiga på att spela på sin sexighet på scen.
Foto: AP, MIKAEL GUSTAVSEN, LOTTE FERNWALL
I tjejtidningen Frida uppmuntrar sångerskan och oskulden Jessica Simpson unga tjejer att hålla på sig tills dess att de gifter sig. ”Jag vill få unga tjejer att förstå att de inte behöver ha sex med sina pojkvänner för att bli älskade.” Stopp ett tag. Är det för att bli älskade som unga tjejer har sex eller? Tänk om unga tjejer har lust då? Det är väl inte för killens skull man hoppar i säng med någon – eller? Har jag missat något?
   När jag var tonåring var ”mödis” det värsta glåpord man kunde tänkas bli kallad i korridorerna. Vi medelklassbrudar i förorten skyndade oss faktiskt att ligga med killar – det ökade i alla fall vår status bland andra tjejer.
   Jag tänker inte redogöra i detalj för mitt promiskuösa leverne i tonåren men för mig var det ett sätt att bli vuxen. Att ha varit tillsammans med många män var ett sätt att bli vuxen. Suzanne Bröggers bok Crème Fraiche låg på nattygsbordet. Jag kände mig inte som en slampa, jag kände mig snarare världsvan och stolt.
   I dag hade jag förmodligen haft svårare att rättfärdiga mitt leverne.
Jessica Simpson
Femton år längre fram i tiden har okvädningsordet HORA blivitett problem för unga brudar i skolkorridorerna om man får tro tidningarna. Alltså: Förr i världen fick man skit för att man INTE hade legat med någon. Nu verkar man få skit för att man misstänks HA legat med någon.
   Okvädningsord förändras som ett resul-tat av att nya värdesystem ersätter de gamla.
   Sakta men säkert har den obefläckade JUNGFRUN svävat in och lagt sig som ett nypuritanskt täcke över de stackars kvinnliga själar som har oturen att växa upp just nu.

Jenny Morelli
”Tjejer är bättre på att säga nej i dag”epost: [email protected]
telefon: 08-7252330
fax: 08-56252805