Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
Aftonbladetit
 
 

På IT-blind date
- med Timrå IK...

Veckans krönikör
Lars Nylin
är skivbolagsdirektör på Warner, frilansande sportskribent och håller på Timrå IK i hockey. Han är glad ändå.
Avvaktande smyger jag in på puben på Stockholms Central.
  Det känns som om jag i pannan har etsat: ”Hör inte hemma här”. Därför söker jag inte omedelbart upp dem. I stället armbågar jag mig fram till baren, läppjar en öl, låtsas läsa Anrell i Aftonbladet, medan deckarblicken granskar ett gäng killar i 25–40-årsåldern, några bord bort i lokalen.
  Sällskapet är delar av ”TIK–08” – ishockeylaget Timrå IK:s Stockholms-
supportrar. Via gästboken
på klubbens hemsida
www.swehockey.se/tik har jag insett att de ska värma upp här inför matchen mot Lidingö HC. Det låter kul.
  
Eller rättare sagt: får man tro nämnda chatt så låter TIK–08:s uppvärmningar som omistliga för en 060:a som under 20 år i Stockholm bara saknat två saker där hemma: 1) traktens ishockeylag (TIK), 2) dess fotbollslag (GIF Sundsvall). Att träffa likasinnade känns som en möjlig väg till Nirvana.
  Ändå, de kanske är en tajt skara polare? Som i åratal delat ståplatsläktare, barer, pissrännor och söndergråtna servetter (under TIK:s alla becksvarta säsonger). De kanske inte alls gillar att en okänd jeppe plötsligt tränger sig ned bland deras pommes frites och stora starka. Och är det inte oerhört töntigt? Att plötsligt i fyrtioårsåldern gå på något slags blind date koordinerad via internet. Jag som förmodas vara IT-agnostiker. Därtill bitter över att IT inte gjort även mig till miljardär. IT-blind-date. Det är väl sånt som rollspelsnördar sysslar med?
  Plötsligt rycks jag ur min tvekan av en robust hand mot min axel. ”Är det inte Nyllet?”. Undrar retoriskt den som strax visar sig vara gäst-bokens allkunnige centralfigur – pseudonymen El Maco. Han har tydligen känt igen mig.
  
20 sekunder senare sitter jag där bland nya vänner: DJ Hemp – den sanslöse controllern som alltid värmer upp med Explorer. Redax 2, Smokey från Arboga, Johnny Dowd – Solnakillen som 1968 upptäckte TIK via ett samlar-album. Inte minst visar sig Farbror Hasse sitta där. Det är första gången på 15 år som jag återser denne gamle gymnasiepolare. Fortsättningen kan anas: ”nostalgi-Strimma-nostalgi-Bulla-nostalgi-backarna håller inte i årnostalgi-blablabla”.
  60 underbara minuter. Ett futuristiskt media har knytit ihop våra livslinjer under en timme. Sedan sveps glasen, fanorna samlas ihop, innan vi 40–50 drar till Lidingö. Där är vi fler än Lidingö-fansen och TIK vinner med 3–0.
  Dagen därpå bildar jag GIF08. Vill ha mer av det här. Du sköna IT-sociala värld.

epost: it@aftonbladet.se
fax: 08-56252837
växeln: 08-725 20 00