Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetHälsa
 
  

Här har du 4 härliga recept
Blooms var det första caféet i Stockholm som började att baka med spirulina.
  Nu bjuder Blooms och Hälsa dig på recepten.

  Blooms ena ägare Pepe Bermejo skrev in spirulina på recepten för drygt ett år sedan. Hans eget intresse för mat med hälsosam effekt låg bakom beslutet.
  Då hade han själv ätit spirulina i tablettform ett tag och känt sig både piggare och friskare av algen.
  I dag säljer Blooms spirulinaprodukter till såväl sina egna besökare som livsmedelsbutiker och andra caféer.
  – Recepten har jag och personalen provat oss fram till. Det är viktigt med rätt dos spirulina. Drinkarna innehåller en dagsdos, medan en lite mindre mängd är blandad i muffinsen, säger Pepe Bermejo.

Spirulina-smoothie
3 dl apelsinjuice
1/2 banan eller 1/2 apelsin eller 1 dl bär (blåbär, hallon eller jordgubb)
1–2 tsk spirulinapulver
Isbitar
Blandningen körs i mixer tills is och frukt är finhackad och blandad.

Blooms kick off-drink

3 dl apelsinjuice
1 skalad kiwi
1–2 tsk spirulina
1 nypa myntha
Kör juiceblandningen i mixer.

Spirulina-Lassie

3 dl yo ghurt
1/2 banan
1–2 tsk spirulina
Blandningen körs i mixer.

Spirulina-muffins

25 stora muffins
250 g margarin
2 dl mjölk
6,5 dl socker
4 ägg
7 dl vetemjöl
1 rågad matsked bakpulver
1,25 dl vaniljkrämspulver
1–2 msk saft från pressad citron
75 g spirulina
Cirka 1 näve valfri frukt (till exempel hallon, äpplebitar eller blåbär) eller små chokladbitar
Värm margarin och mjölk. Blanda bakpulvret med mjölet och rör i resten av ingredienserna.
  Sätt smeten i kylskåpet till nästa dag. Häll upp på formar.
  In i ugnen i 200 grader tills muffinsen har fått en gyllenbrungrön yta. Kolla med stickpinne så att de är klara inuti.