Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetHälsa
LÖRDAG 15 APRIL 2000
 
  

Sex sätt att
väcka lusten

Här är tipsen som hjälper dig och din partner att hitta tillbaka till njutningen.
1. Reservera en dag då ni är helt ensamma. Boka in den i god tid och låt inget annat komma emellan. Tänk på att fredagskvällen efter en stressig arbetsvecka nog inte är den bästa tiden. Sov ut och ägna istället lördagsmorgonen åt varandra.
2. Stäng av telefonen. Ät en härligt lyxig lång frukost tillsammans i sängen. Tänd levande ljus. Spela lugn musik eller låt det vara helt tyst i rummet.
3. En av er lägger sig bekvämt på mage och låter den andra smeka eller massera lätt längs hela kroppens baksida. Använd gärna en väldoftande olja. Känn efter hur det känns att smeka och bli smekt. Kritisera inte den som smeker, men säg vad som känns skönt.
4. Vänd till rygg och fortsätt att smeka. Ta det lugnt. Smek överallt på framsidan av kroppen, men inte på könsorgan eller bröst. Prova med att smeka fötter och tår - hur känns det?
5. Efter en halvtimme får den som blivit smekt smeka den andra.
6. Prata med varandra om vad som kändes skönt. Upprepa övningen så ofta ni vill. Så småningom smeker ni även bröst och könsorgan. Det är viktigt att stunden inte blir pressad eller präglad av prestation, utan att det skänker er båda njutning och avslappning.

Gör din egen massageolja
Recept på hur du blandar din egen sensuella massageolja.
3 droppar ylang-ylang
2 droppar ros- eller jasminolja
2 droppar sandelträ
25 ml neutral massageolja.

”Sensuell Massage” av Nitya Lacroix / Forum


Sexuellt stimulerande dofter
Detta är några doftessenser som anses sexuellt stimulerande.
Cederträ
Kanel
Kryddnejlika Jasmin
Neroli
Patschuli
Rosenolja
Sandelträ
Ylang-ylang


”Tänk om jag aldrig får tillbaka lusten”
Långa dagar och sena nätter.
  Annikas krävande arbete har gjort att hon helt tappat lusten till sex. Väckarklockan ringer vid sex varje morgon. En timme senare har Annika åkt hemifrån. Hon återvänder först sent på kvällen.

  Annika är 29 år och arbetar tolv timmar om dagen. Däremellan försöker hon hinna med träning, kvällskurser, familj och vänner. I arbetet som säljare ingår också mycket resande.
  - Jag har aldrig haft problem med sömnen, huvudvärk eller stressmage som man skulle kunna förvänta sig med det liv jag lever.
  Däremot har Annika förlorat lusten till sex.
  - Förr pirrade det och tände till när jag såg något sensuellt på film. Det händer aldrig nuförtiden. Det är som om den funktionen stängts av eller åtminstone gömt sig långt inom mig.
  Annika är singel. Hon har ett stort socialt umgänge och går på krogen flera gånger i veckan.
  - Jag älskar att flirta. När jag träffar en attraktiv kille känner jag en längtan efter närhet, men så fort det närmar sig en sexuell relation så svalnar jag. Tankarna far iväg till jobbet och allt jag måste hinna med där.
  Det är först då som Annika tänker på sex och olusten blir ett problem.
  - Det är bara jag som kan göra något åt det här, fast det känns ofta som om livet far iväg med mig istället för att jag prioriterar själv. Någonstans inom mig finns en rädsla för att inte kunna hitta tillbaka till lusten för sex och den tanken skrämmer mig.

Camilla Nilsson



Välkommen till viktklubben!
Gå med i viktklubben. Vinn hälsoresa till Budapest
Recept för hela veckan:
Måndag
Tisdag
Onsdag
Skärtorsdag
Långfredag
Påskafton
Påskdagen
”Vi kompisbantade bort 29 kilo”


Vårens smink för alla åldrar 20+ 40+ 60+. De nya produkterna. Bästa tipsen


GI-metoden: Det nya sättet att äta rätt Så går du ner i vikt utan att vara hungrig.


Protestera! Skriv på! Aftonbladet/hälsa har startat en kampanj för att rädda överviktsenheterna. Protestera mot nedläggningarna. Skriv på!