Lagerbäck ilsk

Med anledning av Sportbladets artikel i dag där förbundskapten Lasse Lagerbäck sågar Djurgården, ringde Lagerbäck själv upp Djurgården för att bli intervjuad till deras hemsida. Anledningen? Att skylla sina korrekt citerade citat på att Sportbladet "felvinklat" honom.
Så här säger Lagerbäck på dif.se:
Men i en rosa tidning sågar du i dag Djurgårdens spel rejält?
-
Det är helt felaktig. Delar av det som står där har jag givetvis sagt, men jag har aldrig syftat på Djurgården, det är helt främmande för mig att kapa en specifik förening. Det finns inget facit för vad som är rätt sätt och jag har stor respekt för både Djurgårdens och andra lags sätt att spela och för vad Djurgården har åstadkommit under de senaste åren. Tyvärr har det blivit helt fel vinklat i tidningen.

Enligt Lagerbäck handlar hans uttalanden alltså inte om Djurgården, men är det verkligen sant? Så här löd frågan, den ställdes av Johan Esk på Dagens Nyheter:
Djurgården verkar ju försöka spela in ett 4-4-2-spel för att kunna gå internationellt med. Hur lätt är det att bara ställa om från det spel man har i allsvenskan till ett annat internationellt?
- En del tränare tycker att man ska ha den varianten. Jag tror personligen inte på det... bla bla bla.

Hela Sportbladets artikel om Lagerbäck och Djurgården läser ni här.
hits