Ingen bra dag för Elfsborg

Har tillbringat dagen på allsvenska upptaktsträffen i Borås. Ett par lustiga saker har redan hänt. SVT-experten Thomas Wernersson, konferencier tillsammans med Stefan Thylin, kallade Elfsborgtränaren Magnus Haglund för "Mats" vid intervjun uppe på scen.
- Magnus heter jag faktiskt, muttrade Haglund förnärmat och det kan jag förstå.

Dessutom var Elfsborg felstavat på storbildsskärmen (Elfsobrg) och kommunchefen som höll tal kallade Borås Arena för "vårt dyraste marknadsföringsjippo någonsin". Är det så stadens politiker ser på den nya fräscha arenan? Som ett marknadsföringsjippo?
Ingen bra dag för IF Elfsborg.

Till något helt annat. Vid varje upptaktsträff delas en telefonlista ut till media med nummer till samtliga spelare i allsvenskan. Malmö FF:s spelartrupp vinner årets Kycklingpris; MFF är enda lag som inte lämnar ut telefonnumren. Lägg därtill att klubben inte ens har någon presschef.

Till sist ett tips; missa inte Sportbladets allsvenska fotbollsbilaga. Kan köpas i dag tillsammans med Aftonbladet. Visserligen är jag part i mål men reaktionerna från folk på upptaktsträffen går bara att tolka på ett sätt - Expressen var inte ens nära. Det är ju alltid kul att höra.

Personligen tycker jag att bildmaterialet är kanon på sina håll, reportagen bra och lagguiderna omfattande. Enda minuset är att det känns lite rörigt inledningsvis där intervjuer och artiklar kommer huller om buller.
hits