Många bryr sig om kyrkan

Kyrko-engagemanget tycks det inte vara något fel på. Det väller in mejl till mig apropå min krönika om kyrkovalet. Kul.
Kristdemokraten Henric Kaijser tycker att jag dömer kvinnoprästmotståndarna och de som vill ha en nationalistisk kyrka (menar han Sverigedemokraterna?) för hårt.
Staffan Riddersporre som ställer upp för den obundna gruppen POSK i Fagersta håller däremot med mig.
Han skriver:

"Hej,
läste din ledarkrönika i dagens Aftonblad. Väldigt bra. Hoppas verkligen att många väljar att rösta i årets kyrkoval. Helst då på POSK som jag företräder här i Fagersta. Om K-G är en ledargestalt i Sverige så kan man säga att Fagersta (Västanfors församling) är föregångare på lokal nivå på många sätt.
Malingsbo Rehabcenter (behandlingshem för missbrukar i arbetslivet
Friskola
Begravningsbyrå
bara för att nämna några saker. Men, för att detta ska funka gäller det att vi har människor som tror på detta vi gör. Människor som väljer att vara kvar i Svenska Kyrkan för att de känner solidaritet för det som Svenska Kyrkan uträttar. Och inte begär utträde..... Hoppas du kommer att verka för att Aftonbladet inte bedrifer någon kampanj liknande den förra året. Jag vet att du tog avstånd mot den men hoppas att den inte upprepas."

Också min chefredaktörskollega Anders Gerdin bad om ursäkt för det som i tidningen såg ut som en regelrätt kampanj mot kyrkan. Faktum är att vi nog var många på tidningen som fick upp ögonen för vilket oerhört engagemang det finns hos svenska folket när det gäller kyrkan.
Jag tror aldrig jag har fått så många brev, mejl och telefonsamtal som den höstdagen när vi hade den olyckliga artikeln och löpet.

"Tack Helle för dina viktiga ord om kyrkovalet! Tack för att du bloggar
så tydligt om vad det handlar om. Tack för att du kan och vågar vara
just dig själv",
skriver bloggarren Tack Sam.

I sin blogg skriver Tack Sam om det nya kyrkopartiet Frimodig kyrka som ställer upp i årets val - där samlas visst en hel del av det inskränkta kvinnoprästmotståndet.

"En röst på Frimodig kyrka är en röst på bevarandet av det gamla, det som inte vågar utveckla tolkningen av Bibeln, utan räddhågset står kvar och repeterar det gamla och det unkna", skriver denna kyrkoengagerade bloggare.

Fortsätt att debattera kyrkan och framförallt gå och rösta söndag 18/9, du som är medlem!

Kommentarer

hits