Läsarbrev om ärkebiskopsdebatten

Fick ett fint mejl från Carl Martin Haegermark som pluggar till präst för Västerås stift.

"Bästa Helle,

Tack för din fina insats som panelmedlem i morgonens Godmorgon världen! Jag höll på att sätta morgontéet i halsen när S Popova påstår att K G Hammar aldrig talar om teologi utan bara om politik. Har vi någonsin haft en sådan stor teolog som ärkebiskop!?
Tack för att du stod upp för hans sak och för alla oss som beundrar och respekterar honom för hans alltid så intressanta teologiska reflektion. Popovas uttalande visar väl bara på att det är lätt att känna sig hotad av någon som låter dig tänka själv och vars tankar inte lätt går att avfärda då de ger dig ett eget ansvar och inte presenterar ett färdigt paket.

Tack igen för att du alltid konsekvent står upp för vad du tycker i med- som motvind.

Med vänlig hälsning,
Carl Martin Hægermark
Teol stud och prästkandidat för Västerås stift
"

Kommentarer

Postat av: erik

Om man tycker att det är teologi att slänga Bibelordet på historiens sophög som KG vill göra kanske man gillar honom. Men faktum kvarstår att han håller på att göra Svenska Kyrkan till en (internationellt sett) liberalteologisk sekt som inte tror på Jesus eller att Guds kraft är verksam idag. Det står i Bibeln att församlingens lärare döms hårdare än andra. Bäva borde KG. Och det kommer att splittra kyrkan när grupper och enskilda personer lämnar gemenskapen.

2006-jan-29 @ 23:23:25
Postat av: kalle

KG har tagit rätt beslut att hoppa av. Hoppas Svenska Kyrkan får en kristen ärkebiskop nu i stället för en liberalteolog som vänder kappan efter (vänster)vinden.

2006-feb-01 @ 17:09:52
Postat av: börje

Vadå KG Hammar stor teolog? Teologi betyder ju "Läran om Gud". Om Gud är den store Skaparen så kan Han göra vad som helst. KG däremot tror ju inte att de kristnas Gud (Jesus) kunde göra några under alls. vad är det för teologi egentligen? Stor liberalteolog är KG möjligtvis, men han har helt missuppfattat sin uppgift - att förvalta Guds Ord.

2006-feb-02 @ 16:38:06
hits