Fredag

Solen skiner och snart införs sommartid (på söndag).
Det är ändå hoppfullt.
Måtte det våras för politiken också. Är oerhört trött på alla affärer och bisarra skandaler.
Kanske kunde också journalistiken ägna sig åt politik lite nu?

I Frankrike protesterar hundratusentals arbetare, tjänstemän och studenter mot förslaget att avskaffa anställningstryggheten för de unga under 26 år. En modell som centerpartiets Maud Olofsson vill införa i Sverige.
Läs dagens huvudledare om vikten av trygghet för de unga och Lena Asklings bitska fredagskrönika.

Kommentarer

Postat av: Torgny Tholerus

Det går inte att kombinera trygghet och arbete åt ungdomar. Ty om ungdomarna får trygghet, så kommer de inte att få något arbete. Och ifall ungdomarna får arbete, så får de inte trygghet.

Ungdomarna måste välja - Vill de ha trygghet eller vill de ha arbete? Det går inte att få båda på samma gång. Vad föredrar de? Trygg och arbetslös? Eller vill de ha ett arbete? Vad föredrar de?

2006-mar-24 @ 11:21:24
Postat av: Annie Säll

Frankrike i uppror, men hur skulle detta lagförslag mottas i det svenska fika-landskapet? Lite knorr till kaffet, sen evig tystnad. Vi svenskar verkar ha vanan inne att svälja besk medicin tyvärr. Det är som Askling menar, vi fokuserar på fel saker. Men frågan är varför? Hur stor del har media i felfokuseringen? Men Äh!! Vem bryr sig...

2006-mar-24 @ 12:22:26
Postat av: Rustan Rydman

Jag är intresserad av politik. Jag tycker det är viktigt att det blir en livlig debatt inför valet. Åsikter bryts mot varandra. Samtidigt tycker jag det är viktigt att media granskar den politiska makten, oavsett parti. Makt kan i värsta fall korrumpera.

Rustan Rydman
Stockholm

2006-mar-24 @ 13:58:38
Postat av: jorma

centern kan inte betämma sig, skall vi ha el-kraft eller inte, skall vi ha trygghet i arbetslivet eller inte, om de kommer till makten då kan vi eller kan vi inte regera.

2006-mar-24 @ 16:32:45
Postat av: Kjell Sjöström

Det här glömmer Maud Olofsson
Ett sådant förslag som hon kommer med måste kombineras med full akassa från första dagen på jobbet, en full akassa som faller ut utan karensdagar och eftersom ungdomarna troligen kommer att ha ganska låga löner bör den från första dagen vara på 90% av lön.

De hårda glömmer det humana
Om förslaget kombineras med ett förslag om akassa kommer det att mottagas som humant och inga bilar kommer att brinna. Troligen skulle väl inga bilar brinna i Sverige i alla fall men våra ungdomar skulle må bättre om dom blev avskedade med akassa och den sociala trygghet det skulle innebära. Det är trots så att ungdommen är vår framtid och låter vi ungdommarna leva i otrygghet så kommer det troligen att drabba oss gamla med ränta..

Bloggaren KAS

Postat av: Kalixbo

Maud O måste ta till sådana uttryck för att märkas. Men överdrifter brukar fort göra att folk ledsnar på att lyssna. Då måste ännu starkare ord till för att nå uppmärksamhet. Sådant håller inte i längden.

2006-mar-24 @ 22:25:26
URL: http://administration.blogg.se
hits