Mejlaren avslöjad

Mannen som skickat iväg förtalsmejlen mot Fredrik Reinfeldt heter Mats Lindström. Han arbetade med opinionsanalyser på det socialdemokratiska partikansliet. Han har själv skrivit ett brev där han erkänt och beklagar sitt agerande.

"Jag vill be Fredrik Reinfeldt med familj, moderaterna och också mina partivänner i socialdemokraterna om ursäkt. Jag förstår nu att min metod naturligtvis var djupt omoralisk och stred mot de policys och regler som finns på arbetsplatsen. Jag gjorde det för att tipsa journalister om rykten jag snappat upp, det skulle jag naturligtvis inte ha gjort. Detta var mitt eget initiativ och jag gjorde det på eget bevåg. Det är helt fel sätt att bedriva politisk verksamhet. Jag agerade mycket omdömeslöst och är uppriktigt ledsen för det", skriver han i ett brev till TT.

Han har sagt upp sig och lämnar jobbet på Sveavägen 68 omedelbart.
Mänskligt sett en sorglig historia.
Hoppas socialdemokratiska partiet och alla andra partier lär sig av detta och verkligen stävjar kampanjpolitikens avarter.


Kommentarer

Postat av: En liten tant

Jag menar att denna olustiga historia är en del av den vulgarisering av både det offentliga samtalet och medieutbudet som pågår. Allt hänger ihop på så vis att det språkbruk som vissa kvällstidningskrönikörer använder flyttar gränserna för vad som är OK att skriva, att användandet av reklambyråer i såväl politiska som kommersiella kampanjer ökar acceptansen för alltmer manipulativa metoder (det gäller att ta nya grepp och vara smart), medieutbudet av allt slafsigare dokusåpor som lever i symbios med nöjesrapporteringen ökar toleransen för vad "vanligt folk" anses hålla på med, nöjesrapporteringens fixering på hel- och halvkända människor skapar kriterier för vad som gäller om du ska ta dig fram, att mediefolk, reklamfolk och politiker rör sig i dessa kretsar - allt detta skapar en liten värld där rätt-och-fel till slut byter plats och omdömet seglar ut där bredbandet går in. Man kan inte se mejlmannens aktiviteter som ett isolerat fenomen utfört av en förvirrad stackare. Han omtalas ju dessutom som en otroligt skicklig opinionsanalytiker...

2006-feb-25 @ 14:03:31
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Johnny

GP´s närmaste man skriver förtal och Hr Persson visste inget? Inte heller Marita U?
Vi får väl se vilken hans belöning blir? Men ensam stolle var han inte. Det kan jag nog garantera.

2006-feb-26 @ 08:21:33
Postat av: Olle E

Kan inte du be Göran P att han använder sin auktoritet som partiledare och säger ifrån till den SSU-are som kallar Fredrik R pedofil.

Eller ska Gp fortsätta och låtsas som om det inte existrerar?

Om du hjälper till med detta ska jag be Fredik R att ta MUF-arna vid örat.

Utan reaktion från dig vet jag vad du tycker, om du ursäktar.

jag tänker be Göran själv men tror att det hjälper mer om du säger till.

Bekymrad 68

2006-feb-26 @ 19:26:24
hits