Illavarslande för demokratin

Godmorgon! Jag lyssnade just på radions morgonprogram. Mejlskandalen är förstås topp-nyhet. Redan i går kväll skrev jag en bloggnotis om den och det har strömmat in kommentarer hela natten.
Socialdemokraterna har tack och lov agerat snabbt och resolut - något som moderaternas partisekr. Littorin berömde dem för i P1 Morgon.

Marita Ulvskog måste personligen be Fredrik Reinfeldt om ursäkt. Det är en anställd på hennes kansli som har sänt ut förtalsmejlen och uppenbarligen är det ingen nyanställd praktikant. Socialdemokraternas ekonomichef Ohlström sade i radion att det rör sig om en "man, ej i chefsställning men som har arbetat några år".
Fula personpåhopp har förekommit länge i partipolitiken. Minns de förfärliga borgerliga hetskampanjerna mot Olof Palme. Men att det nu sker smutskastningskampanjer som styrs inifrån partikanslier är mig veterligt något nytt. Det är djupt upprörande och illavarslande för demokratin.


Kommentarer

Postat av: Anders

Det kan ju lika gärna visa sig vara en moderat som i scen satt detta för att smutskasta sossarna.

2006-feb-24 @ 09:00:54
Postat av: Zilversurfar´n

Socialdemokraternas kassör och kanslichef Tommy Ohlström sa att deras it-säkerhetsbolag hade säkerställt att mailen INTE skickades från Socialdemokraternas server i svt den 22/2. Antingen ljuger Tommy Ohlström eller så är it-säkerhetsbolaget inkompetent! Jag gissar på det första!

2006-feb-24 @ 09:19:07
Postat av: En som minns

För ett par valrörelser sedan hade ett gäng SSU-are KDS som sitt hatobjekt. Det trykte upp egna valaffischer med förvanskade budskap men som i övrigt liknade de valaffischer som KDS själv satte up med syfte att skrämma väljare frå KDS.
Det man lär ha velat uppnå var att hålla KDS utanför riksdagen.
Snart är de svenska valkanpanjerna lika de som bedrevs i Tyskland mellan krigen...

2006-feb-24 @ 09:22:54
Postat av: Anders

Hej

Jag har svårt att se att detta skulle vara något hot mot demokratin, omoraliskt kanske, osmakligt ja!, men att det skulle vara något hot mot vår demokrati ser jag inte.
Det finns folk på alla arbetsplatser som blir för nitiska i var de tar för sig.
Jag tror att man kan säga att det är MASSMEDIA som nuförtiden lägger ribban, om vi ser på hur Expressen behandlar t.ex. Mikael Persbrant för att höja upplagan så kan det för vanligt folk te sig som normalt att ändamålen helgar medlen.
/
Anders

2006-feb-24 @ 10:00:11
Postat av: Tommy

Jag kom till bloggen genom att klicka på en länk med texten: "Socialdemokraterna har inte råd med fler idiotiska affärer" och så sant som det är sagt! Man kan också tillägga att Socialdemokraterna har inte råd med fler idiotiska medarbetare! Hur sjutton kan man vara så komplett korkad att man gör något dylikt? Och sen "toppar" man det hela genom att göra det på en dator som som står på högkvarteret! Det är onekligen en bedrift att lyckas undvika kunskapen att man kan spåra mail och datorer på internet. Uppmärksammade fall där fildelare blir ställda inför rätta och inte minst de tillslag polisen gjort mot s.k. pedofilringar, där det tydligt framgått att man kan spåra datorer. Min granne, en förvisso pigg och vaken dam som för några år sedan passerade den aktningsvärda åldern 85 vet att man kan spåra datorer, inte hur man gör, men att det går. Personen måste således vara "planterad" på högkvarteret, för ingen människa i arbetsför ålder kan vara så dum och obildad!

2006-feb-24 @ 10:06:59
Postat av: Peter

Men kära lilla Anders. Ta nu bort skygglapparna och var inte så naiv. Inse att detta förmodligen är en produkt av en stämning som piskats upp av Ulvskog mfl. Som man bäddar får man ligga. Det tyder på panik på S högkvarteret när man inte kan vinna röster och sympati på annat sätt.

2006-feb-24 @ 10:20:26
Postat av: Johan

Till Anders:

Hur troligt är detta när sossarna själva gått ut och bett om ursäkt? Fundera först skriv sen.

2006-feb-24 @ 10:31:44
Postat av: Nickan M

En ursäkt är det minsta man kan kräva.
Och, att vederbörande sparkas är ett rimligt krav, varför omplacera? Skall det bli en spark snett uppåt med fet lön?

Näej, det här stinker, och det är droppen för mig. Ingen röst på socialdemokraterna från mig.

2006-feb-24 @ 10:36:14
Postat av: JJ

Konsulten sa (så vitt jag förstår) att mailet inte kom från sossarnas webserver - vilket är helt sant men också totalt irrelevant eftersom mailet skickades från en hotmailadress.

Han som ligger bakom detta lilla "sossegate" trodde nog att han var osynlig eftersom han använde en hotmailadress - och det hade han kunnat vara om han vetat vad han höll på med. Men IT-kompetensen är inte vad den borde vara i partiet som ligger bakom EU-direktivet om datalagring.

2006-feb-24 @ 10:56:02
Postat av: Affe bernhard

Detta visar tycker jag på ett systemfel inom S.
Mygel, hatkampanjer och en tendens till att alltid dementera allt innan fakta kommit fram är vanligt inom S.
Ser med spänning fram emot denna valrörelse.

Lev väl
Affe

2006-feb-24 @ 11:00:04
URL: http://affesblogg.blogspot.com/
Postat av: M

Så himla solkigt. Vad är sossarna för gäng egentligen? Deras ungdomsordförande dricker sig dyngrak på sjavig krog och hotar folk, deras partisekreterare kastar vänsterfloskler mot ett näringsliv som hela landet är beroende av, statsministerns närmsta man ljuger så han tror sig själv i KU-förhör, stats, utrikes och vårdministern är inte rakryggade nog att ta på sig ansvaret för Tsunamidebaklet. Och nu detta - ett mini-Watergate med smutskampanj från partihögkvarteret. Snälla svenska folk - rösta bort denna inkompetens! Dom har ju inget kvar att ge.

2006-feb-24 @ 11:12:03
Postat av: non-fisherman

På internet fiskas det efter folks kontonummer genom att falska sidor poppar upp och frågar efter kontonummer. Om man anger sitt kontonummer till en sådan fiskare riskerar man att de tömmer ens konto.

I mobiltelefonernas värld kan man få SMS som man ombeds svara på. Tyvärr kostar svaret skjortan och berikar mottagaren och operatörern.


Nu fiskar partimedarbetare efter skandaler. De fråga motståndarna gång på gång efter möjliga snedsteg. Ingen är perfekt och eftersom det är säkrast att alltid tala sanning kanske det blir ett eller annat napp. Smart, eller hur?
Men väldigt oetiskt, och när det skickas ut meddelanden till pressen som antyder att fiskandet är sanning då är det hemskt.
Just nu ser jag fram emot vad lelleprinter har för nyheter om detta fenomen kommande söndagsförmiddag och sen skulle det ju vara kul om veckans nyheter och parlamentet kunde räkna upp alla fel som våra kändispolitiker kan ha gjort sig skyldiga till...

Jag ser fram emot frågor av typen:

- jag har hört att du föredrog bordellen på Västmannagatan # framför den på Skånegatan ¤, kan du förklara varför?

- varför köpte du hasch på elevkontoret på Klara Norra när det var billigare på plattan?

- vad gjorde du när du lämnade barnen hos din mamma när du själv tagit ledigt för vård av sjukt barn?

- hur många gånger smet du egentligen från krognotan det året du var student i Umeå?

Låt hela makteliten sitta i TV, med påkopplade lögndetektorer och grilla dem med mängder av sådana här frågor. Det blir kanonprogram och i efterhand kan vi låta herrarna Knutsson och Bergström kommentera...

2006-feb-24 @ 11:36:40
Postat av: Jinge

"Svenskarna är mentalt handikappade" skrev Reinfeldt i sin bok. Tycker du att han ska be om ursäkt?

Ja det är definitivt en avart att en anställd i partiet agerar så. Det borde rimligen räcka med att peka på vad som FAKTISKT blir resultat av en seger för alliansen.

2006-feb-24 @ 11:53:37
URL: http://jinge.se
Postat av: Inger

Tyvärr har det hänt, men det är ju någon eller några som klantat sig rejält. Men det viktiga är ju politiken! En eller två klantskallar ska väl inte avgöra hur landet ska styras!

2006-feb-24 @ 12:52:52
Postat av: Mike

Tyvärr tror jag att vi nu m.e.m. har vant oss vid skandaler. De påverkar inte valutgången märkbart. Kanske blir det enligt devisen: All reklam är bra reklam. Annars hade väl bra många politiker fått ta sitt ansvar och avgå (vilket de inte gjort).

I just detta fallet kan man nog utgår från att samtliga partier skickat fingerade insändare - långt innan e-posten fanns och att tidningar med politisk anknytning skrivit bluffinsändare.

2006-feb-24 @ 13:10:57
Postat av: Sylvester

Fastän jag står till vänster politiskt så kanske det ändå är nödvändigt med ett regeringsskifte efter valet. Som ett slags reningsprocess inför en återkomst 2010. Makt korrumperar alltid. Även socialdemokrater.

2006-feb-24 @ 13:50:01
Postat av: Lasse

Betong vittrar och rasar när armeringen rostat sönder. Det räcker nog inte bara med att vädra ut på Sveavägen 68...
Anders, när började det jobba moderater på Svavägen 68?

2006-feb-24 @ 13:51:43
Postat av: Anne

Vaddå styrs inifrån partihögkvarter? Det är väl någon knäppgök som har fått för sig att göra såhär. Det var ju S som gick till M och bad om uppgifter för att gå till botten med det hela så man har visat att man tar sitt ansvar. Tycker illa om Ms skadeglada sätt att försöka utnyttja det, knäppgökar finns det ju i alla partier.
Samtidigt som detta, så glider Irak mot inbördeskrig med förmodligen åtföljande storkrig i hela Mellanöstern, men i Sverige är det viktiga att någon har varit lite dum mot Fredrik Reinfeldt. Man kan bli lite trött.

2006-feb-24 @ 14:21:53
hits