Ingen Green-dom i dag

I går skrev jag en bloggnotis om att HD i dag skulle avge sin dom i fallet med pastor Green.
Det visade sig vara falskt alarm. Domen kommer inte idag.
Däremot går debatten vidare.
På Kulturhuset i Stockholm i kväll ska "Åke och bibeln" diskuteras. Är Gud hetero?
Vad står det i bibeln och vad skulle Jesus ha sagt, är några av frågorna.
Deltagare i debatten är pastor Åke Green, författarna PO Enquist, Lena Andersson, Stig Larsson samt f.d. stiftsprosten Kerstin Lindqvist. Samtalsledare Björn Linnell.
Café Panorama kl. 19
Kan nog bli årets debatt.


Kommentarer

Postat av: RS

Jag förstår inte riktigt hur du kan vara så tvärsäker i frågan. Om yttrandefriheten kringskärs, vem drabbas nästa gång? När vi en dag har obekväma åsikter, ska vi inte heller kunna yttra oss då?
Nu håller jag inte med Åke Green det minsta. Det hör inte till saken.

2005-nov-23 @ 21:30:15
URL: http://kulturbloggen.com/
Postat av: Sokrates

Frågan om Åke Green är komplex. Visserligen har han hävt ur sig idiotiska kommentarer. Men har han gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp? Här är lagen flummig: sprida hot och missaktning genom uttalanden anses vara hetsande. Har han hotat någon? Jag vet inte exakt vad Åke har sagt, men att beskriva en grupp som "cancersvulst" kan ses som ett hot. Frågan är om detta har skett på ett tillräckligt omfattande sätt för att Åke ska kunna dömas. Jag tror inte det.

Det är bättre med debatter, hur idiotiska åsikter och argument som än förekommer. Annars riskerar man att det bubblar under ytan och sedan exploderar helt oförutsägbart, precis som den uppmärksamhet av Åke, som nu sker.

Gamla gubbar med bögskräck är inte särskilt farliga. Blir dom däremot någon sorts martyr-hjälte, så kan dom bli hur farliga som helst.

Döm dessa fördomsfulla människor med argument istället för fängelse.

Mvh Sokrates

2005-nov-25 @ 10:48:01
URL: http://sokrates.webblogg.se
hits