Fler spännande kulturnyheter

Jag fick en inbjudan till en presentation av en avhandling. Det brukar inte höra till de roligaste evenemangen, men den här gången verkar det riktigt spännande. "Vård som konst - om yrkeskunnande i vård och omsorg - en dokumentär komposition", lyder titeln.
Avhandlingen presenteras som en sorts föreställning med skådespelare som läser texter och kortfilmer om vårdbiträden i äldreomsorgen.
"Ludwig Wittgensteins resonemang om svårigheterna att uttrycka erfarenheter i ett direkt språk har inspirerat Lotta Victor Tillberg att utforska hur vårdarbetares yrkeskunnande i problematiska situationer", står det i inbjudan.
Dramatens, Kungliga tekniska högskolans och Kungliga musikhögskolans gemensamma dialogseminarium står bakom det hela. På söndag visas den "dokumentära kompositionen" i Tornrummet på Dramaten.
Joanna Rubin Dranger är en ung briljant tecknare. Hon har under många år medarbetat på Aftonbladets ledarsida. Förutom små "feministrutor" då och då brukar hon teckna helsidor för oss till julafton och midsommar.
Hennes tecknade romaner "Fröken Livrädd och Kärleken" och "Fröken Märkvärdig och Karriären" har rönt uppmärksamhet i både USA och Japan.
Nu har Joanna kommit ut med en ny tecknad bok "Askungens syster och andra sedelärande berättelser". Den bara måste läsas!
Och så till sist, på torsdag släpps samlingsskivan "För dom vi skickar tillbaks" till stöd för gömda flyktingar. Bland andra Timbuktu, Mikael Wiehe, Satirnine, Promoe och David Sandström Overdrive medverkar med unikt material. Bland de övriga artisterna finns Anna Ternheim, Stefan Sundström, Laleh och The (International) Noice Conspiracy.
Samlingsskivan är producerad av Slaskrock i Hjo och allt överskott går direkt och oavkortat till gömda flyktingar genom Nätverket Ingen Människa Är Illegal (IMÄI).
På torsdag går jag direkt till skivbutiken.Kommentarer

hits