Ska pastor Green få fortsätta hetsa?

I morgon lär HD:s dom i målet om pastor Green och hans hetsande mot homosexuella komma.
Den är helt avgörande för om den nya hetslagstiftningen alls ska ha någon betydelse framöver.
Måtte pastorn fällas för hets mot folkgrupp.


Kommentarer

Postat av: Sigge Eklund

Lycka till med kommentarssystemet! (jag var bara _tvungen_ att skriva den första kommentaren!)

2005-nov-23 @ 11:48:28
URL: http://sigge.squarespace.com
Postat av: Agneta Wiklund

INGENTING (förutom uppmaning till mord/misshandel/stöld, osv) får vara förbjudet att säga/tycka/anse i en demokrati!!! M.a.o. Green har rätt att tycka att homosexuella är läskiga - öppet och offentligt, men aldrig säga "Gå ut och spöa upp dem". Jag må ibland tycka att dina åsikter är totalt uppåt väggarna, men jag skulle alltid försvara din rätt att ha och/eller uttrycka dem. Man skall ha samma rätt att säga/tycka att Stalin och kommunismen var paradiset på jorden och att det var rätt att mörda miljoner för att driva igenom det - som att säga detsamma om Hitler och nazismen eller någon annan ondsint, knäpp ideologi. Grundstenen i en fungerande demokrati är att åsikter (OBS! ALLA åsikter) möts i öppen debatt. När man tystar "knäppa"/idiotiska åsikter/uttalanden driver man dem under jorden och skapar bra grogrund för extrema rörelser. Öppen debatt är TOTALT avslöjande. Förringa inte vanligt folks förmåga att tänka själva. Låt knäppskallar och extremister (av alla riktningar) avslöja sig själva. Det är inte bara eliten (både vänster/höger) som har något mellan öronen.
Med vänliga och ÖPPNA hälsningar.

2005-nov-23 @ 13:09:43
Postat av: Christina Meltin Westerlund

Allt annat än en fällande dom skulle vara ett övergrepp på den del av mänskligheten, som inte delar Pingstkyrkans, speciellt då Greens, värderingar.
Green är en skamfläck för Pingstkyrkan, som säger sig ha kristna värderingar.

2005-nov-23 @ 15:58:10
Postat av: Peter Nesher

Hets är ett brott. Att anklaga någon för hetsbrott innan dom fallit är förtal, eftersom man ska anses oskyldig tills dom fallit. Förtal är såvitt jag förstår åtalbart. Gör sig Helle Klein skylig till olagligt förtal???

2005-nov-23 @ 17:09:25
hits