Tjej-bloggare

Jag fick ett mejl från Annica Tiger. Hon är en verklig veteran bland de svenska kvinnliga bloggarna. Har bloggat sedan 1997.
På den tiden var tjejerna i majoritet, enligt Annica. När det nu har blivit trendigt att blogga tycks killarna ha tagit över.
"Det verkar som inte tjejerna hörs och syns i bruset av nya bloggar som kommer för varje dag. Men vi finns och har alltid funnits. Själv tipsar jag så ofta jag bara kan om tjejer som bloggar i min Bloggtreklöver", skriver Annica.
Och apropå mitt och mina Aftonbladet-kollegors utbrott på kultursidorna i fredags, där vi beskrev hur det är att vara kvinnor i offentligheten och få ta emot allsköns sexistiska hat- och hotmejl:

"Tänk om jag hade sparat alla mail jag fått under årens lopp som kallat mig för nazifeminist, hora, flata, fitta och allt vad jag nu kallats för bara för att jag skrivit om feminism och våld mot kvinnor skulle jag ha material till en hel bok :)".
Annica Tiger är en förebild för många bloggare, både killar och tjejer. Självklart ska hon finnas med på min länk-lista.


Kommentarer

hits