JK har beslutat utreda Expressen

Skådespelaren Mikael Persbrandt låter sig inte blidkas av Expressens ursäkt i går. Han går vidare med sin stämningsansökan och vill få till en rättslig process.
Justitiekanslern har i dag beslutat att inleda en förundersökning om förtal alternativt grovt förtal när det gäller Expressens lögnaktiga artikel om Persbrandt förra veckan. Det är ganska ovanligt att JK väcker allmänt åtal om förtal.

"Vi finner att de uppgifter som publicerats på löpsedel och i artikeln är av sådan art att det kan klassas som detta", säger Daniel Kjellgren, byråchef hos Justitiekanslern, JK, till Svenska Dagbladet.

Läs också förre Expressen-chefredaktören Bo Strömstedts tänkvärda debattinlägg i DN i dag - "Djärvhet och eftertanke måste föra en dialog".

Kommentarer

Postat av: Karro på Glamourbloggen

Helt rätt av JK att inleda förundersökning! Ifall nu Expressen inte hade skälig grund för uppgiften, eller om uppgiften inte var sann, så borde det vara förtal så det skriker om det. Persbrandt har i sådana fall, i alla fall enligt mig, helt klart utpekats som kladervärd i sitt levnadssätt och blivit utsatt för andras missakting. Det är två rekvisit uppfyllda i samma paragraf det! Han skulle nog kunna vinna framgång även med enskilt åtal.

2005-dec-22 @ 00:50:20
URL: http://www.glamourbloggen.se
hits