Hånfull journalistik

Phu, jag har nu kommit hem från Aktuellt-studion. I foajén när jag kom till TV-huset stod TV4:s reporterteam och ville intervjua mig för deras 22-sändning.
Det blev ett bra samtal med DN:s Peter Wolodarski i Aktuellt. Vi kunde båda konstatera att det verkar krångligt att göra TV - stackars programledaren skulle stå på olika ställen, Mats Knutsson fick kånka omkring på ett bord och så vidare.
Det är enklare att vara skrivande journalist.

I bland skäms jag för min yrkeskår. När jag såg Rapports hånfulla inslag om att Bosse Ringholm som ny (högst tillfällig) utrikesminister skulle möta Botswanas statschef skämdes jag. Reportern stack fram en mick och frågade Ringholm på franska om han pratade franska. Ringholm lät sig inledas och försökte på engelska säga att han inte talade franska. Sen frågade reportern vad Botswanas statschef hette och Ringholm kunde inte komma på namnet.
Det inslaget byggde bara på politikerförakt och klassförakt. Det tillförde ingen som helst nyhet. Usel journalistik.
Pinsamt för ett ansett nyhetsmedium som Rapport.


Kommentarer

hits