Ringholm blir inte utrikesminister

Det är lite förvirrat i rapporteringen från presskonferensen med statsministern och utrikesministern. Jag uppfattade det som att Göran Persson utsett Bosse Ringholm till en tillfällig utrikesminister i väntan på att GP utser en ny.
TT skriver dock att Bosse Ringholm ska sitta fram till höstens val.
Jag hoppas det är ett missförstånd.
Göran Persson sade på presskonferensen: Bosse Ringholm blir inte utrikesminister.
Det är fullt rimligt att Ringholm går in tillfälligt. Persson brukar vilja tänka ett tag innan han utser någon ny minister.
Jämtin bör sedan bli utrikesminister.

Kommentarer

Postat av: Jinge

Berätta gärna varför du anser att Jämtlin är en lämplig kandidat Helle!

Jag har väldigt svårt att bedöma saken och inbillar mig att även andra har det. Vem som är mer lämplig än någon annan är lite svårgripbart. Att Ringholm är nödlösningarnas nödlösning är uppenbart. Kanske ett naturligt val idag utifrån hans roll som vice statsminister, men vi måste givetvis ha en "riktig" utrikesminister så snabbt som möjligt.

Gärna med en stor dos personlig integritet också.

2006-mar-21 @ 09:21:59
URL: http://jinge.se
Postat av: Rickard

Mycket bra beslut av Laila men inte tror jag s kommer stärkas för fem öre i opinionen av detta.
Snarare kommer de borgerliga att dryga ut till höstens val.
Men näe varför carin jämtin? Ingen förutom medierna och den mest politikskt insatta allmänheten vilket inte är många procent har en aning om vem hon är! Hon skulle aldrig klara jobbet.
Statsråden Mona Sahlin och Ann-Christin
Nyqvist är de hetaste kvinnliga kandidaterna.
Pierre Schori och Urban Ahlin är de hetaste manliga.

2006-mar-21 @ 10:56:54
Postat av: erik

Tja, blir Jämtin utrikesminister kan Sverige ju glömma att spela någon roll i Mellanösternfrågan eftersom hon ju kom med ett par riktigt klumpiga uttalanden (där hon bl.a. svor) senast hon var i Israel. Men den konflikten kanske inte är så viktig? Och att vara balanserad när det gäller den judiska staten är kanske överskattat?

2006-mar-21 @ 12:43:04
Postat av: sune överhagen

Hej Helle,
Jag tycker det är helt riktigt att Freiwalds avgår men samtidigt är jag lite skrämd av hela situationen. När ett drev börjar så ger man sig inte förrän det ger önskat resultat. Jag tror att man skulle kunna plocka fram något hos var och en av oss och skriva om det i veckor på ett närgånget och påträngande sätt.
Det är skrämmande.
hälsningar sune

2006-mar-21 @ 13:09:33
URL: http://twodots.blogspot.com/
Postat av: Svensson

Varför inte Ulrica Messing som är en av de mest rutinerade ringrävarna i regeringen? GP tycks av någon outgrundlig anledning vara livrädd för att släppa fram henne till någon tyngre regeringspost. Kan det vara så att han är livrädd att få ytterligare en "Margot Wallström" på halsen? D.v.s. en klok, självständig och allmänt respekterad person som betydligt oftare än han själv hamnar i strålkastarjuset på ett positivt sätt. Skulle inte skada med en utrikesminister som förutom lång politisk erfarenhet också är både verbal och socialt kompetent och då kan jag knappast tänka mig någon bättre än Messing.

2006-mar-21 @ 18:02:43
hits