Gör Jämtin till utrikesminister

Bosse Ringholm går in som utrikesminister, men det är bara tillfälligt tills Göran Persson utsett någon ny. Nu verkar det dock som om statsministern inte tänker utse någon ny utrikesminister förrän efter valet, om han då sitter kvar.
Carin Jämtin borde redan nu bli utrikesminister. Hon har starkt förtroende i partiet, i medierna och inom UD.


Kommentarer

Postat av: Linnéa Törnros

Den enda tanke man får i huvudet just nu är, okej detta är rätt. Men hur mycket kommer hon att kosta oss svenskar i pension.

2006-mar-21 @ 09:03:55
Postat av: JAN HALLBERG

DET VAR PÅ TIDEN ATT DAMEN AVGICK.
DET VAR REDAN DAGS EFTER TSUNAMIN MEN DET INSÅG HON INTE.
PERSONER I DESSA POSITIONERNA I SAMHÄLLET INSER INTE VAD VET O ETIKETT INNEBÄR!

2006-mar-21 @ 09:04:31
Postat av: Anders

Intressant att Helle Klein anser att en av Carin Jämtins största fördelar är att hon har starkt förtroende i medierna. Så det är det statsråden ska eftersträva?

2006-mar-21 @ 09:11:36
Postat av: Eva Persson

Pierre Schouri bör bli vår näste statsminister. Hans internationella uppdrag, hans språkkunskaper, hans integritet, eleganta maner och smidiga stil gör honom till den mest lämpade. Han har dessutom hjärtat på rätta stället.Till vänster.

2006-mar-21 @ 09:26:24
Postat av: Felix

Håller med dig Helle, Carin Jämtin har det mesta som en utrikesminister behöver, hon är handlingskraftig, (hon var det enda statsrådet som fick beröm i tsunamirapporten), hon är endast 41 år, hon är fräsch inom regeringsarbetet och hon är kvinna. Förhoppningsvis är hon även känd utomlands för sitt arbete under de år hon varit biståndsminister.

//Felix

2006-mar-21 @ 20:04:46
URL: http://vanersborg.blogg.se
Postat av: Per V

Jag tror att det vore omöjligt och icke önskvärt att Carin Jämtin blev utrikesminister. På den tjänsten behövs en diplomat med internationell politisk och diplomatisk erfarenhet, och det saknar Jämtin. Hon har mestadels hållt på hos Palme-centret och i ABF med bistånd (utan några uppmärksammade talanger i avvägningen om man ska ge bistånd till diktatoriska regimer- se nedan) och skött socialdemokratins allianser med diverse vänsterrörelser i utlandet. Det handlar alltså inte om internationell politik på den nivå som krävs för utrikesministerposten i en demokrati med självrespekt som Sverige.

Hon gjorde sig ökänd för att på ett väldigt självförnedrande sätt och med hjälp av svordomar likt en salongsberusad skrika om hur anti-terrorbarriären i Israel "är helt jävla sjuk" och "vansinnig". Inte ett enda ord orkade hon klämma ur sig om den palestinska terrorismen och den folkmordskult mot judar som ledargarnityret i Hamas står för, och som gav dem en överväldigande seger i det palestinska "valet". Troligtvis ser inte Carin Jämtin den palestinska terrorn och självmordskulten som lika "vansinnig" och "helt jävla sjuk".

Det är ett bevis för att hon endast ser till den palestinska sidan i Mellanösternkonflikten, och skulle därför ytterligare diskvalificera en svensk roll i medlingen där (inte för att Sverige någonsin haft trovärdighet på detta område, men ändå).

Det är ju vid det här laget ökänt att Carin Jämtin är beredd att ge Hamas svenska biståndsmiljoner, och att hon ännu inte anser att det är bevisat att gruppen är terroristisk:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=417684&previousRenderType=8

Sverige ska inte uppfattas som att vi går i palestiniernas ledband, eller att vi sympatiserar med Hamas och den nya palestinska terrorregimen. Den måste ständigt fördömas. Sverige ska vid varje tillfälle inskärpa hos palestinierna att vi förkastar dess rasistiska och terroristiska regering, och vi bör också överväga sanktioner mot den palestinska regimen.

2006-mar-24 @ 10:29:26
hits