Freivalds avgår

Laila Freivalds har nu meddelat att hon avgår och statsministern har beviljat hennes begäran om entledigande. Det var ett väntat beslut.
Freivalds själv motiverar det med att situationen blivit ohållbar. Hon kan inte bedriva ett seriöst arbete och det drabbar regeringen, partiet och UD.
Det är en riktig bedömning.
Freivalds tog på sig uppgiften att bli utrikesminister i en mycket svår situation efter det förfärliga mordet på Anna Lindh. Det ska hon ha en eloge för. Att komma in i UD-kulturen är inte heller särskilt lätt, särskilt inte när man inte har någon större utrikespolitisk erfarenhet. Freivalds lyckades aldrig få förtroende i sin organisation.
Hanteringen av tsunamikatastrofen har stötts och blötts. Kritiken mot Freivalds har i det fallet varit oproportionerlig och orättvis, vilket även katastrofkommissionens rapport visade.
Däremot visade den senaste affären att hon inte är en bra ledare för UD.
Hon var en utmärkt justitieminister. Hon borde nog aldrig blivit utrikesminister.


Kommentarer

Postat av: Kent

Låter perfekt för Persson, för det var väl inte han som sparkade henne? nu är det bara att försöka förskjuta fokus från KU förhören så kan han kanske sitta kvar.

2006-mar-21 @ 09:09:42
Postat av: Kent

Såg just att Helle måste godkänna kommentarerna. Intressant, och nej jag är faktiskt en helt partiobunden person, jag sparkar lika glatt till vänster och höger. Tillhör den delen av mänskligheten som har ett riktigt arbete, och kommer att behålla det till minst 70 års strecket. Lycka?

2006-mar-21 @ 09:12:46
Postat av: Jinge

Laila Freivalds är en alldeles utmärkt jurist och ämbetsman. Men att vara en duktig jurist innebär inte att man är lämplig att vara minister. Det visar bland annat justitieminister Bodström med all önskvärd tydlighet.

Att Laila Freivalds säger att hon själv valt att avgå på grund av att hennes arbete är omöjligt att utföra i rådande situation är givetvis delvis sant, men Göran Persson skulle oavsett det inte låtit henne stanna.

2006-mar-21 @ 09:17:36
URL: http://jinge.se
Postat av: kompis

Folk om Freivalds:
"Jättebra att Freivalds gick men varför sitter Persson kvar då? Det är ju egentligen han som borde avgå men han håller på och hittar syndabockar....Freivalds avgång var bara för att rentvätta honom och Lars Danielsson får ansvara för resten av Görans synder. Bort med Persson också!!!!!! Det var ju han som var den största syndabocken i alla utredningar, hur har det nu glömts bort igen.... Freivalds avgång är bara DIMMA."

2006-mar-21 @ 13:15:23
Postat av: Göran

Kan inte nog

2006-mar-21 @ 13:33:09
Postat av:

Folk om Freivalds:
"Man kommer inte att hitta någon kompetent utrikesminister i sosseleden. Det talas om Carin Jämtin, denna lågutbildade sosse, som därmed blir en ny knähund till Persson. Hur skulle det vara om man ställde några krav på kompetens? Varför är flertalet ministrar i Sverige lågutbildade? Det förekommer inte i något annat europeiskt land."

2006-mar-21 @ 13:50:15
Postat av: kompis

Folk om Freivalds:
"Varför får Freivalds lön under 1 år efter att hon självmant avgår? Ingen människa får väl lön av sin arbetsgivare 1 sekund efter att man slutat arbeta då man själv sagt upp sig..."

2006-mar-21 @ 14:15:51
Postat av: Herr Marzelius

Tycker ett citat från TheWeeklyStandard skulle sitta fint här.

"The difference between the Swedes and the Danes is that the Swedes have suppressed all debate on immigration, while the Danes insist on carrying on an open and frank discussion. The result is that Sweden has had some really nasty episodes of racist violence, in which people have gotten killed; Denmark so far has had none."

Andra källor rapporterar att både rasismen och Nazismen växer snabbare i Sverige än i Danmark och Norge. Kanske är det dags att börja diskutera dessa frågor öppet? Det kallas demokrati, och lär vara rätt bra...

2006-mar-22 @ 21:05:54
hits