Tack för alla mejl

Mejlen strömmar in angående vårt utbrott på Aftonbladets kultursidor i dag. Många män skriver ärligt om hur de skäms när de läser om hur andra män behandlar kvinnor i offentligheten.
"Jag är nog lite naiv; jag blev faktiskt chockerad av det ni berättar på dagens kultursida. Nog visste jag att det finns synnerligen otrevliga män (och kvinnor), men att det var så vanligt...", skriver Joakim från Göteborg och avslutar:
"Jag är beklämd, men ändå glad att få veta. Man bör veta vad klockan är om man skall vrida den rätt. Fortsätt som förut, tyck det ni tycker och låt inte neanderthalarna stoppa er!"
Malcolm från Stockholm skriver:
"Jag skäms när jag läser vad ni får stå ut med... Det är bra att ni ger offentlighet åt detta. Tycker faktiskt att ni kunde gå ett steg längre och lägga ut e-postadresserna till de värsta idioterna, så att de får skämmas offentligt."
"Jag känner avsmak, ilska och hämndlystnad.
Jag skulle vilja att det fanns möjlighet att lära dessa män en läxa. I varje fall ge dem en kännbar markering som i bästa fall kan medföra möjlighet till förändring och mognad och i varje fall att företeelsen försvinner", skriver Sven-Olof från Umeå.
En hel del tycker att vi offentligen borde hänga ut dem som hetsar, hatar och hotar. Jag är tveksam till det. Precis som att jag tror att hårdare straff ofta bara leder till grövre brott tror jag att "uthängningsjournalistiken" bara leder till en ännu råare samtalston.
Men idén lockar naturligtvis.Kommentarer

hits