Ris och ros från andra bloggare

Just nu har min blogg haft över 14.000 besök. Det är inte så illa för att vara en blogg-debut.
Tyvärr har det varit strul med min mejladress. Tekniken håller på att fixa den. Eftersom vi just nu inte tillåter direktkommentarer i bloggen är det a och o att mejlen fungerar. Dialogen är viktig och era kommentarer är guld värda för mig.
Jag dristade mig att i en av mina första kommentarer i går säga att jag gillade Ali Esbatis blogg. Det fick bloggaren Sanna att utbrista "Håll tyst!" och anklaga mig för dålig smak. Därefter utbröt en liten diskussion om just smak. Kul. Ali Esbati själv uppmärksammar debatten på sin blogg.
Esbati mejlade mig angående problemet med direktkommentarer i bloggen.
"Mina kommentarrutor drog omedelbart till sig ett litet men ettrigt högergäng. Deras många, långa, aggressiva och mycket, mycket enkelspåriga kommentarer efter varje inlägg har gjort kommentarfunktionerna rätt ointressanta för flertalet. Det är en oerhört liten andel av besökarna
som skriver kommentarer numera. Flera som hört av sig har slutat läsa kommentarerna och jag utgår från att det också finns de som helt slutat besöka bloggen." skriver han.
Vad jag förstår har en erkänd bloggare som Johan Norberg upphört med kommentar-funktionen i sin blogg.
Det visar på dilemmat. När folk missbrukar yttrandefriheten är det risk att vi förlorar den helt.
Jag tror dock fortfarande på nätets interaktivitet så på något sätt ska vi väl kunna lösa problemet med "ovälkomna kommentarer". Till dess, använd mejlen!
Bloggare tycks annars vara justa människor som generöst ger andra cred och länkar vidare.
"Hej Helle,
Din blogg ser riktig bra ut och jag tycker att du har en bra ton i dina inlägg. Det hela känns bloggigt", skriver Urban Lindstedt i ett mejl.
"Helles blogg kommer bli roligare än Expressens 7 sammanslagna", skriver Erik Stattin på sin blogg.
"Jag ska följa din blogg", skriver Nathalie Sundesten Landin i ett mejl.
Nu ska jag fortsätta att resa som upptäcksresande i blogg-världen. Det är spännande.


Kommentarer

hits