Mer om tjejer i bloggvärlden

"Hej!

Jaha, här har du en till kvinnlig bloggare - men jag skriver inte om politik och dagsaktuella händelser, utan om mat. Det är en ganska stor subkultur eller vad man vill kalla det, food blogs alltså. Vi är ett stort gäng världen över som skriver om vad vi äter, vad vi lagar, matpolitik och så vidare i all oändlighet. Vi har en massa händelser varje månad då vi lagar mat kring bestämda teman, till exempel.
Ibland framstår bloggning i media som om det bara handlade om politiska kommentarer, men den stora mängden bloggar handlar ju om så mycket annat. Och för min del är min egen blogg mest avkoppling - politik är mitt jobb. :)"
Det skriver Anne Skoogh till mig. Till vardags är Anne politisk sekreterare för folkpartiet i Nacka. Eftersom jag är väldigt matintresserad tänker jag hålla ett öga på Annes häftiga matblogg.

En kollega till mig, Lotta Holmström, som är en hejare på IT-världen har en idé om att tjejer snarare bloggar om privata ting än om politik. Därför syns de inte lika mycket i den mediala debatten.
Jag tror det ligger något i det. Även om jag också tror att tjejer är lika samhällsintresserade som killar men det kanske tar sig lite andra uttryck. Den som vill läsa fler tjej-bloggar kan kolla här eller här eller här.
Som politisk chefredaktör för Aftonbladet och opinionsbildare ser jag det som angeläget att fler kvinnor lägger sig i det medborgerliga samtalet om vilket samhälle vi ska ha. Så kom igen, brudar! Ni behövs i bloggvärlden!


Kommentarer

hits