Sopigt värre

Vilken sommar! Äntligen!
Desto viktigare att sophanteringen fungerar. I går bloggade jag om skitiga Stockholm med anledning av tidningens "sop-upprop". Har fått många mejl om detta.
Bland annat skriver VD för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen som byggt den återvinningsstation jag skrev om i går - behållaren i Göteborg som själv säger till när den behöver tömmas.

"Hej Helle!

Jag jobbar som VD för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen och var intervjuad i dagens Aftonbladet. Det är även vi som har byggt den station som "intelligenta" behållare i Göteborg som du refererar till i din blogg. Det är den första stationen i Göteborg men inom en treårsperiod kommer samtliga stationer i Göteborg få det utseendet med intelligenta behållare för kartong framförallt. Detta är ett projekt som vi driver tillsammans med Kretsloppskontoret på Göteborgs Kommun.

I Stockholm finns faktiskt en exakt likadan station etablerad på Mariehamnsgatan i Akalla. Vi kommer att bygga om 10 stycken återvinningsstationer till dessa under detta år. Detta är dock inte i samarbete med Stockholms Stad utan ett helt eget initiativ. Vi har nu under lång tid föreslagit Stockholms Stad samma lösning som vi gör för Göteborg men intresset från Renhållningsnämnden i Stockholm är mycket ljummet. Istället hotar man med att dra in markupplåtelseavtalet. En intressant skillnad i angreppssätt mellan rikets två största städer tycker jag.
Mvh
John Strand"
Intressant att Stockholms stad är så seg när det gäller nya innovationer för en bättre renhållning.
Återigen: lär av Göteborg!
Nu måste jag på sammanträde med ledningsgruppen.


Kommentarer

hits