Pricka dem alla

Phu, den här dagen har gått åt till att bevaka KU-förhören, förstås.
Dagens förhör med statsministern och utrikesministern hör till de minst intressanta faktiskt. Inget nytt som inte redan kommit fram i katastrofkommissionens rapport.
Det är uppenbart att många har gjort fel i den här storyn. Som Aftonbladets ledarsida sagt från första stund fanns det uppenbara brister i regeringens krishantering. KU bör pricka statsministern, utrikesministern, sjukvårdsministern och försvarsministern.
Sedan bör nog oppositionen, inklusive miljöpartiet, akta sig för att göra alltför mycket politiskt spel av denna allvarliga katastrof. Att nu ställa misstroendevotum mot utrikesministern inger knappast respekt. Det kunde de gjort för länge sedan, om de anser att det är Freivalds som bär hela ansvaret.
Politiskt intressantare är att granska hur statsministern levt upp till det han i sin proposition som riksdagen antog 2002 lovade när det gäller att förbättra krisorganisationen.
Mer om detta på morgondagens ledarsida.

Ps. Jag var i radions Studio 1 och debatterade denna fråga nu klockan 17.00. Min kollega, vår nya ledarskribent Nisha Besara, var samtidigt i SVT 24 i samma ärende. Tidigare i dag har samhällsredaktionens Lena Mellin kommenterat utfrågningarna i Ekot. Aftonbladet är med överallt.

Kommentarer

Postat av: JP

Gårdagens skönaste/värsta: (S)-ledamöterna Anders Bengtsson och Barbro Hietala Nordlund satt och nickade till under utfrågningen - stabilt! Eller?

2006-feb-17 @ 08:42:33
Postat av: Gunbritt Forsberg

Vad trött jag blir på detta evinnerlia ältande om denna Tsunami!
Och jämnt ska några väldigt verbala, personer sitta i TV och gnälla!
Vi har sett och hört dessa 10 gånger!!!

Och det är ingenting nytt som vi får höra..
Men ett väldigt ursinnigt hat mot Freiwalds..
Antagligen är hon så hatad för att hon är en lite äldre kvinna, som inte har speciellt mycke charm..
Silvia hade nog inte fått någon kritik alls..
Inte heller Anna Lind..
För media och människor är fruktansvärt ytliga..
Jag har upplevt detta efterspel som en modern häxprocess..

2006-feb-17 @ 13:12:05
hits