Alltfler vänsterbloggar

Varje dag startas nya bloggar i Sverige. Många av dem hör numera till vänsterdebattörer. Urban Lindstedt heter en kille som är aktiv i Årsta s-förening. Till vardags är han journalist på Internetworld. Han har länge försökt driva socialdemokratin in i blogg-sfären. Hans egen blogg är klart läsvärd.
Också etablerade s-politiker har börjat bli bloggare. EU-kommissionären Margot Wallström var tidigt ute. Likaså Stockholms finansborgarråd Annika Billström. Båda är påkostade, proffsiga bloggar. Sen gäller det att de håller i att skriva när det verkligen händer saker.
Till och med en minister har börjat blogga. Berit Andnor är regeringens första bloggare. Ska bli intressant att se hur länge politikerna orkar hålla igång och om de verkligen gör det till en personligt hållen offentlighet?
Jag kritiserade Billström för att inte ha skrivit en rad under den värsta krisen vad gäller bråket i Stockholms arbetarekommun. Det tog visst skruv för Billström svarade genast i sin blogg och berättade om sin syn på bråket. Kul.
Sen måste jag tillstå att förre ordföranden för Ung vänster, Ali Esbati gör en av de snyggaste och mest läsvärda bloggarna.
Vänstern är på gång i blogg-världen!

Kommentarer

hits