Anders Wejryd nästa ÄB?

Det blir en andra valomgång i ärkebiskopsvalet. Ingen kandidat fick över 50 procent av rösterna i dagens val.
Men Växjö-biskopen Anders Wejryd fick nästan 45 procent.
Nästa val kommer att stå mellan honom och Uppsalas biskop Ragnar Persenius.
Trist att det till slut bara blev gubbar kvar.

Den stora segraren är faktiskt Anna Karin Hammar som mot all odds kom så här långt och fick nästan tio procent av rösterna. Tack och lov fick hon fler röster än den reaktionäre Carl-Erik Sahlberg.
Måtte hon bli biskop i något stift framöver.

Nästa ärkebiskop lär bli Anders Wejryd, en kompetent herre med stor internationell erfarenhet. Säkert inget dåligt val. Hoppas bara att han vågar vara lika profilerad som KG Hammar har varit.
SVT24 kan du se debatten om ärkebiskopsvalet som jag medverkade i klockan 17.00 i dag.


Kommentarer

Postat av: Rickard

Wejryd lär bli nästa Ärkebiskop men jag hoppas på Persenius ända in i det sista.
Och nej jag hoppas att Anders Wejryd om han blir vald bygger upp sin egen stil på kyrkokansliet och kör iväg det mesta av KG Hammars efterlämnade elände till soptippen.
Och jag hoppas Gud ser till att vi slipper Anna-Karin Hammar som biskop framöver.
Vi har så många bättre kvinnliga biskopsämnen än hon!
Och det var nog också med guds försyn som vi slapp C-E Sahlberg i andra valomgången.

2006-mar-15 @ 22:15:45
Postat av: simon jonsson

Fattar faktiskt inte alls hur ni tänker...kyrkans grund är ju bibeln, inte samhället...och Carl-Erik Sahlberg var den enda som utgick ifrån bibeln. Borde inte kyrkan vara en konstant i samhället som trots påtryckningar kan stå fast och urubblig i sina fundament? Är det inte där som tryggheten i kyrkan ligger? En ärkebiskop ska väl låta sig formas av bibeln ord, och inte tvärtom...bibeln ska forma oss, den är inte till för att formas. Ni verkar se i en ärkebiskop alla de egenskaper som borde finnas hos en fungerande statsminister. Ärkebiskopen står under bibeln och den uppståndne Kristus, inte under samhället. Förstår inte varför alla har fått det om bakfoten? Han dock inte höra de två sista utfrågningarna men nog tror jag att Wejryd kan bli en bra ärkebiskop, säkert Persenius också. Men det vore intressant att höra exakt vad ni har emot Sahlberg. Han är ju så otroligt ödmjuk. Och en människoälskare av stora mått. Som det verkar nu får man en byråkrat istället för en Gudsman som ÄB. Tyvärr.

2006-mar-16 @ 08:39:26
URL: http://www.evigtliv.nu
Postat av: Torsten Fallenius

All reliogiös verksamhet bygger på sägen och lögner, uppfunnen för cirka 5000 år sedan. Den som fattar att starten eller en vändpunkt inträffade ca 13,5 miljarder år sedan är en lycklig individ. Vad som hände då kommer vi i framtiden att veta mer om. Men några konstiga väsens ingripanden kan vi idag lugnt förkasta.
Alla s.k. heliga byggnader och böcker kan med fördel användas för cermoniella ändamål.

2006-mar-16 @ 09:14:01
Postat av: Karin Långström Vinge

Håller med om att Anna-Karin säkert blir en bra biskop någonstans. Rickard, varför inte?

2006-mar-16 @ 14:42:19
URL: http://karinlangstromvinge.blogspot.com
Postat av: Rickard

Jag gillar henne helt enkelt inte.
Det har inte alls med hennes privatliv att göra för sånt bryr jag mig inte om överhuvudtaget men jag ser inte det bra många tycks se i Anna-Karin Hammar hur än jag försöker. Jag hade gärna sett Caroline Krook eller Tulikki Koivunen Bylund till ny Ärkebiskop men inte Anna-Karin. Hon funkar helt enkelt inte för mig.
Anders Wejryd blir en alldeles utmärkt Ärkebiskop och till nästa val av ÄB finns det säkert fler kvinnor att välja på än nu.
Undersökning efter undersökning visar ju dessutom att om Caroline Krook hade ställt upp i Ärkebiskopsvalet så hade vi med stor säkerhet fått en mycket duktig och både bland män och kvinnor en mycket omtyckt kvinnlig Ärkebiskop.

2006-mar-20 @ 21:36:44
hits