Grattis på 10-årsdagen, Persson!

Det är tio år sedan Göran Persson valdes till partiordförande för socialdemokraterna. Han har dessutom varit statsminister i tio år.
Med europeiska mått mätt är det en unikt lång obruten tid vid makten. Persson hör i dag till de mest erfarna politiska ledarna i EU.
Perssons meriter när det gäller att klara upp Sveriges besvärliga finansiella läge efter ett borgerligt vanstyre är odiskutabla. I dag hör svensk ekonomi till de mest stabila och framgångsrika. Arbetslösheten är fortfarande ett gissel men är på en betydligt lägre nivå än Europa-snittet.
Göran Persson är en maktpolitiker, vilket visar sig i hans agerande i EU och utrikespolitiken.
Han är mer pragmatiker än utopist. Utom på en punkt. Hans engagemang för det gröna folkhemmet kombinerar spännande idépolitiskt tänkande med praktisk politik.
Perssons snilledrag att tillsätta en kommission för att minska oljeberoendet har redan fått honom och Sverige att framstå som ett grönt föredöme i världen.
Grattis Göran Persson!
I morgon kan du på ledarsidan läsa Olle Svennings lysande betraktelse över Göran Persson.

Kommentarer

Postat av: Exilsvensk

Suck. De bergerliga arvde en ekonomi som var skjuten i sank men formadde inte reda ut trasslet, det ar vedertaget. Sa jag forstar inte hur sossar fortfarande kan leva i tron att det tidiga 90-talets kris kom sig av 'bergerligt vanstyre'?

Vidare undrar jag hur du raknar nar du menar att arbetslosheten ar under eu-genomsnitt? Eller du kanske inte raknar in alla som ar 'sysselsatta' i meningslosa AMS-projekt och liknande?

2006-mar-15 @ 11:11:22
Postat av: Torgny Tholerus

Bravo "Exilsvensk", du har helt rätt!

När de borgerliga fick makten 1991, då var Sveriges ekonomi skjuten i sank av sossarna. Borgarna ordnade då så att ekonomin kom i ordning. Men effekterna av detta visade sej inte förrän efter 1994, det tar tid att få ekonomin i ordning efter sossarnas vanstyre.

Men då tar sossarna åt sej äran för att ekonomin kom i ordning, och de beskyller de borgerliga för ekonomiskt vanstyre, när det i själva verket var sossarnas vanstyre de själva kritiserade.

Sossarna är mästare i att förfalska verklighetsbeskrivningen. Det har de alltid varit bra på.

2006-mar-15 @ 14:00:47
Postat av: Kristina

Goddagens. Jag är inte sosse själv men jag är givetvis beredd att instämma i gratulationerna till Göran över ett helt OK första decennium vid makten.
Är ocksa en sadan där svensk i utlandet och jeeeezzz vad mycket det är som är bättre hemma i gamla Svedala. Bättre jämställdhet, inte sa mycket hierarki pa företagen, osv...
Tänk om Chi-Chi och hans gamla katolska skräcködla kunde ta efter lite av Göran här i Frankrike.. Utopia..

2006-mar-15 @ 16:00:57
Postat av: Henrik Hall

Det "borgerliga vanstyret"? Du som socialdemokrat borde ju ha läst "Alla dessa dagar ..." av Kjell-Olof Feldt. Om du har gjort det är du bara intellektuellt ohederlig.

2006-mar-15 @ 18:43:15
URL: http://henrikhall.wordpress.org
Postat av: JR

Kan någon tänka sig Han Som Bestämmer som oppositionsledare? Vad ska HSB då betyda?

Han Som Bråkar

Han Som Bestämde

Han Som Blevöver

Han Som Byggdeherrgård

Han Som Brötihop?

2006-mar-16 @ 11:58:18
Postat av:

Jag skulle ytterst gärna sällat mig till skaran av gratulanter om Göran Perssons tioåriga maktinnehav hade inneburit ett lyft för den vanlige genomsnittssvensken. Nu har det ju tyvärr inte blivit så för vare sig vanliga folkpensionärer eller den allt större gruppen arbetslösa.

Vad har dessa för glädje av prat om ökad tillväxt och en samhällsekonomi som är bättre än någonsin när det ändå aldrig kommer dem till del? Det låter för övrigt väldigt flott när man talar om hur välbeställda de svenska hushållen enligt undersökningar är men verkligheten är en annan om man ser till hur dessa pengar är fördelade. Somliga har mycket andra nästan inget vilket man helst tiger om när man i media presenterar den typen av applåderande undersökningsresultat.

Och vem var det som skrev att tandvård aldrig skulle få bli en klassfråga om inte GP? Att verkligheten idag är en annan vet alla.

Priset tycker jag dock att GP tog när han satt och gullade med den avvisningshotade ögonsjuka flickan Nadine i TV. Fattar fortfarande inte att karlen hade mage till det med tanke på att han med största sannolikhet redan visste vad som väntade flickan. En mer praktfull uppvisning i cynism har jag sällan skådat.

Sorry. Min respekt väcker GP inte.

2006-mar-16 @ 16:52:18
Postat av: kompis

Folk om korrumperad Persson:
"Men det här är ju HELT FEL!!! Hur kan det komma sig att de pengar vi betalar i skatt INTE går till sånt som man vill, skola, omsorg etc. utan till massa gamla gubbar och tanters lyxhus och lyxsemestrar??? Varför får lärare klara sig på 20 000 spänn i månaden, medan de här människorna får mångmiljonbelopp?? Jag har iallafall INTE råd att betala för dem. 'vanliga' människor får klara sig på burksoppa och knäckebröd när de blir gamla, medan de här idioterna kan kalasa på vad fan de vill!? jag blir så arg när jag läser om sånt här. snacka om orättvisa. tror ni de tänker dela med sig av alla de där pengarna eller? det tror iallafall INTE jag!!"

2006-mar-17 @ 13:31:24
Postat av: Lars Eriksson Målare

Jodå jag tycker att Göran har skött sig på det hela bra och jag är gammal nog att minnas dom borgerliga skräck åren.jag säger bara vible.
Nä dom blå vill jag inte för allt i världen få tillbaka.
Som arbetare och vanlig löntagare så vore det katasrof för mig och min familj, inte vill jag ha en statsminister som står i Sveriges television och säger att jag tjänar för mycket pengar.
Jag vet ju att Moderater och Folkpartister
vill sänka våra löner.
Jag hoppas och jag tror att Göran Persson och sossarna får fortsatt förtroende att styra detta fina land som är ett föredömme för resten av världen.
Grattis Göran

2006-mar-17 @ 17:19:17
Postat av: Per

Inget att fira, Sverige har idag över 1 miljon arbetslösa.
Regeringen för en företagarfientlig politik
som medför att företagen inte vill anställa
och investera i Sverige.Ex. medfinansieringen i sjukförsäkringen.
Om jag hade ett företag i Sverige skulle jag inte nyanställa

Per

2006-mar-18 @ 06:39:55
Postat av: Lars Eriksson

Du Per även om jag är en vanlig arbetare så har jag släktingar som inte är det.
Några av dom driver stora företag ock har och har haft dotterföretag i dom flesta gamla Eu länder. Enligt dessa företagare så är sverige det lättaste landet att driva företag i hela gamla Eu dessutom är byråkratin i detta land mycket enkel för företagen.
Det är dessutom ett av dom allra lättaste och billigaste länderna att avskeda personal i ( det är ett stort fel).
Det är bara strunt att det är besvärligt att driva företag i vårat land.
Vi har också praktiskt taget inga strejker i vårat land och det är för att vi har kollektivavtal och inte lagar som styr förhållandet mellan arbetare och företag.
Och Per nej nej nej du har gått på en formidabel bluff från dom blå vi har INTE 1 miljon arbetslösa i sverige.
Såg du inte Tv4 2200 nyheter i onsdags då ställde man Reinfeldt,olfsson och Lejonborg mot väggen och frågade varför man ljög om arbeslöshets siffrorna alla tre bara stog och tuggade luft.
Det bästa var när journalisten sade att till ock med deras experter sade att siffrorna inte stämmde, det blev tilt alla tre bara gapade och glodde dumt.
Det var UNDERBART att se.
Man ska inte lura svenska folket med löngner för att man är desperata och så gärna vill ha makten.

Mvh Lasse

2006-mar-19 @ 19:34:41
hits