PJ Anders Linder har det inte lätt

Opinionen om trängselskatterna i Stockholm svängde snabbt efter det hittills lyckade försöket. Borgerliga debattörer (Expressens politiske redaktör bland andra) började tala för skatten, den borgerliga think-tanken SNS ordförande talade om trängselskatt som något som kunde gynna tillväxten i Stockholm och nationalekonomer beskrev biltullarna som "en klassiskt liberal" idé (se Brännpunkt).
I nyhetsmediernas enkäter jublar stockholmare som upptäckt hur skönt det är med en alltmer bilfri innerstad och glesa köer under rusningstrafiken.
Svenska Dagbladets politiska chefredaktör, PJ Anders Linder blir alltmer en ropandes röst i öknen. Med en dåres envishet tjatar han i bloggen och på sin ledarsida om det förfärliga trängselskatteförsöket.
Få tycks numera hålla med honom.Kommentarer

Postat av: Kent Skagvik

Vilken succé ? Och vilken opinion svängde snabbt? Alla jag pratar med tycker fortfarande likandant.
Betalningarna fungerar inte, systemet fungerar teknisk ganska dåligt. Hela systemet är ett mishmash. Det är kanske så att journalister bara lyssnar på varandra?

mvh

2006-jan-17 @ 10:31:07
Postat av: Calle

Vi som bor i staden och rör oss mycket ser att allt mer tungtrafik (lastbilar och långtradare) kör på E4an och i staden under rusningstrafik än tidigare. Mindre trafik i staden skapar även möjligheter för rika att köra och parkera sina stora feta SUVar. Förbättrar detta miljön, troligen marginellt.

2006-jan-20 @ 14:07:56
hits