Religion och politik

Läser i Aftonbladet att Jonas Gardell skickat uppmuntrande mejl till hälsominister Morgan Johansson när han kritiserade den religiösa fundamentalismen nyligen (Svd 20/4).
Upptäcker att Lisa Pelling har skaffat en blogg. Pelling hör till de mest genomtänkta unga socialdemokrater jag träffat. Hon brinner dessutom för internationalismen vilket gör mig extra glad. Lisa Pelling vikarierade på ledarisdan för ett år sedan och skrev sedan söndagskrönikor.
Nu är hon politisk sekreterare för Uppsalas landstingsråd (s) och kandiderar till riksdagen.
Jag ska följa hennes blogg.
Apropå religion så skriver Lisa om ett möte jag deltog i nyligen. Uppsalas s-studentförening Laboremus hade bjudit in mig och ärkebiskop KG Hamma för att samtala på temat: Är kyrkans uppdrag politiskt? Salen var knökfull av unga studenter och något äldre. Det var en härlig kväll med angelägna samtal om politik och existentiella frågor.


Kommentarer

hits