Västs bild av muslimer är kränkande

I går visade TV-nyheterna den förfärliga videon där brittiska soldater misshandlar några irakiska ungdomar.
Det är som sagt inte första gången västvärlden bilder kränker muslimer.
Jag glömmer aldrig fotoutställningen med bilderna från Abr Graib-fängelset, där unga amerikanska soldater förnedrar irakiska fångar.
Läs mer i min måndagskrönika.

Kommentarer

Postat av: Moby

Håller med om att det är vidriga, oförsvarbara övergrepp. Noterade i din ledare att du kopplar ihop detta med de olycksaliga Muhammed bilderna. Jag kan ändock inte låta bli att undra hur många gånger du skrivit om de dagliga övergreppen i arabiska diktaturer som Syrien samt om de antisemitiska nidbilder som sprids i arabisk press, som faktiskt är 100% statskontrollerad. Det är ingen slump att Mein Kampf & Simon Vises protokoll är storsäljare i arabvärlden. Jag tycker att du: 1. silar mygg och sväljer kamelser 2. bara riktar din udd mot det håll du tycker är politisk korrekt.

2006-feb-14 @ 09:22:23
Postat av: catharina

Jag säger som en insändare: Hedersmord,stena till döds verkar vara ok. Men fan ta den som gör sig rolig över en profet! Sicken tro! Är det värdighet??

2006-feb-14 @ 11:32:50
Postat av: Christina

så undrar man varför muslimer (över)reagerar?

Utan att på minsta sätt försvara de våldshandlingar som begåtts och begås mot olika ambassader och annat, så måste jag säga, att jag har förståelse för att människors frustration till slut når en punkt, när allt brister.

2006-feb-14 @ 13:58:47
Postat av: Akkaton

Bra artikel/analys, som vanligt. Precis som du säger, väljer media att visa ett par hundra demonstranter från en en stad med över 10 miljoner invånare. Och gärna på nära håll så att man inte kan se hur få demonstranter det i själva verket rör sig om. Snacka om skadeglädje! Tänk om utländsk media endast skrev om svenska nacister, vad de gör och tycker? Hur skulle det påverka opinionen om Sverige och svenskarna?

2006-feb-14 @ 22:29:01
Postat av: Peter

Äsch, araberna bara gnäller om kränkningar hela tiden. Varför kan de inte göra som vi på den goda sidan (västvärlden). Om vi inte gillar ett land så anklagar vi dem för att ha massförstörelsevapen eller att stå för terror, såna anklagelser behöver man inte bevisa. När man har repeterat det tillräckligt många gånger så tror folk att det är sant och sen är det bara att invadera landet.

2006-feb-16 @ 08:37:53
hits