Hökmark borde berätta vem som betalar

I helgen gjorde världens miljöministrar upp om att gå vidare med klimatpolitiken och Kyotoprotokollet.
Europa är ledande i förhandlingarna vilket oroar den amerikanska oljelobbyn.
I dag kan Aftonbladets ledarsida avslöja att moderaternas EU-parlamentariker Gunnar Hökmark är involverad i oljekampanjen mot Kyotoavtalet.

"Gunnar Hökmark är moderaternas förstanamn i EU-parlamentet. Han är också vice ordförande för en mörkblå tankesmedja i Bryssel som motarbetar Kyotoprotokollet. Tankesmedjans expert får stöd av amerikanska oljebolag", skriver Aftonbladets ledarsida.

Det är brittiska tidningen the Independent som skrivit om amerikanske lobbyisten Chris Horner som nu försöker stoppa de europeiska ansträngningarna på klimatområdet. Denne Horner jobbar också för European Enterprise Institute där Gunnar Hökmark är vice ordförande.

Hökmark borde berätta vilka företag som finansierar kampanjandet.Kommentarer

Postat av: EI

Lästips: http://jurosam.net/cfr.html

"Det jag invänder emot är att till synes fristående organisationer finansieras och ideoligiskt styrs av NÄFO/SFN//Svenskt Näringsliv/SAF utan att ens MEDLEMMARNA informeras om det. Att inte allmänheten vet om det är eg. lika allvarligt."

2005-dec-12 @ 14:28:18
Postat av: Bassem Nasr

Konstiga proportioner när du kritiserar 1 EU-parlamentariker men blundar för alla pengar som LO pumpat in i socialdemokratin.

2005-dec-12 @ 16:09:25
URL: http://bassemnasr.blogspot.com
Postat av: Student av Objektivismen

Det största problemet med Koyto-avtalet är ju den minimala effekten till den enorma kostanden, se tex http://www.junkscience.com/. När skall Helle Klein våga berätta om det? Koyto-avtalet är helt enkelt ett stort misslyckande

2005-dec-13 @ 10:21:29
hits