Märklig minneslucka

KU-förhören i går gav inte så mycket nytt. Däremot blev bilden av statssekreterare Lars Danielssons agerande än märkligare. Från att ha kunnat ge en detaljerad redovisning till katastrofkommissionen om vad han gjorde och till vem han ringde och vad som sades på annandagen minns nu Danielsson ingenting.
De många UD-källor han sagt sig ha pratat med visade sig bara vara regeringskansliets förvaltningschef Gunnar Holmgren som konstaterat att läget var under kontroll vad gäller telefonväxelns kapacitet.

Förtroendet för statsministerns närmsta man är sannerligen inte på topp.
Varför ändrar han sin version hela tiden? Varför vägrar regeringen att låta medier och KU ta del av teleonlistor och inpasseringslistor? Vad är det man vill dölja?
Läs mer i dagens ledare.

Kommentarer

Postat av: Jinge

Det är en märklig tingens ordning att man nekar media insyn i inpasserings- och telefonlistor. Rimligen bör man kunna redigera dessa så att inte information som är känslig ur säkerhetssynpunkt publiceras, och andra skäl till att dölja dessa torde inte finnas.

Om de inte avslöjar att någon av de berörda ljuger. För ett sådant bevis skulle sannolikt skada Göran Persson och därmed (s).

2006-feb-10 @ 13:43:02
URL: http://jinge.se
Postat av: jorma

Detta måste vara en arbetsmarknadsfråga, tänk om man kunde ställa upp i förhör och hävda att jag var på jobbet och sen få bra betalt

2006-feb-10 @ 14:36:27
hits