Lars Danielssons dåliga minne

I katastrofkommissionens rapport står att läsa att statsrådsberedningens statssekreterare Lars Danielsson uppger att han skulle ha ringt tre gånger till UD:s kabinettsekreterare Hans Dahlgren under annandagen.
Hans Dahlgren å sin sida har sagt att han inte alls talade med Danielsson under annandagen utan först på måndagen. Dahlgren påstår också att han kollat Telias telefonlistor.
Ord står mot ord.
I dag säger plötsligt Lars Danielsson till Ekot att han inte längre är så säker på sin minnesbild och att han håller på att kontrollera sina uppgifter.
Det hade varit bra om han gjort det innan han talade med kommissionen i mars.
Telefonrabaldret mellan herrar Danielsson och Dahlgren är pinsamt.
Förmodligen är det dock en bra bild för förhållandet mellan UD och Statsrådsberedningen. Dragkampen dessa emellan har visat sig förr få förödande konsekvenser bland annat i Sydafrikaaffären.
Någonstans ligger nog nyckeln till problemen för krishanteringen det första dygnet här.


Kommentarer

Postat av: Erik Tydén

"Någonstans ligger nog nyckeln till problemen för krishanteringen det första dygnet här."

Japp. Visst är det fascinerande att han minsann visste säkert att han inte bara kontaktat UD, utan han hade talat i telefon exakt tre gånger just under annandagen.

Dvs, tills det börjar bli tal om att kontrollera mot telefonlistor. Plötsligt "är han inte säker på sin minnesbild".

Jag har hittills tyckt att själva Tsunamikritiken är lite väl överdriven, men om statssekreteraren i statsrådsberedningen medvetet ljugit både för komissionen och folket börjar jag tycka att en polisanmälan för tjästefel är helt rätt.

2005-dec-09 @ 21:29:43
Postat av: KjellE

Det finns inget förvånande i aktörernas förehavanden i Tsunamikatastrofens kölvatten. Valparna på regeringskansliet och UD har lagt sig platt på rygg, med slokande svansar, därför att "Husse" har sagt vad som gäller. Sant eller..?

2005-dec-10 @ 17:26:07
hits