Härlig kvinnokamp II

På tisdagkvällen var jag inbjuden till Lunds socialdemokratiska kvinnoklubb som fyllde 100 år. Jag höll högtidstalet. Det var en rolig kväll. Mycket folk, god mat, härlig stämning, nostalgi och framtidstro.
Kvinnokampen lever än i det gamla partiet.
S-kvinnors förbundsordförande Nalin Pekgul var också där.
Hon är en populär ordförande. Alla ville tala med Nalin.
Det enda jag saknade var en gitarr och de gamla goda kampvisorna från förr.
När jag var ung i Lund bildade vi en sångkör tillsammans, SSU och kvinnoklubben.
"Häxorna är här", sjöng vi och skrämde gubbsen i arbetarekommunen.

Kommentarer

Postat av: Bengt

Hej Helle.

Jag tycker att alla starka kvinnor som vågar stå på sig är värda all respekt. Vissa fanatiker går dock till överdrift. Själv tror jag på alla människors lika värda oasett vilka de är.

Jag skickar en utmaning till dig som du gärna får sprida vidare.
http://www.mkfc.se/blogg/2006/03/vi-uppmanar-andra-att-blogga-fr.html

2006-mar-10 @ 00:05:07
URL: http://www.mkfc.se/blogg/
Postat av: Kent Pålsson

Hej,
Läste i SDS att du betraktar Påven och President Buch som de största problemen i samhället idag. Efter 3 veckor utomlands och med ändast trångsynta BBC och CNN som nyhetskälla är det skönt att få se att det finns någon som har perspektiv på verkligheten.
Allt detta snack om terrorism, Palestina konflikten, konflikten Indien-Pakistan, Irans försök att anrika uran, Irakkriget och al qaida med Osama bin Ladin i spetsen är ju inget reellt hot att bry sig om.
Det stora hotet för världen är naturligtvis som du så klarsynt insett den amerikanska presidenten ( f.n. George W Buch) och Påven. Hade bara dessa makthavare hållt sina fingrar i schack och inte lagt sig i hade världen sett anorlunda ut. Då hade vi alla förmodligen pratat samma språk och lytt under samma lagstiftning vilket hade varit fint om man nu gillar diktaturer och eller ett diktatoriskt ledarskap.

2006-mar-10 @ 09:59:51
hits