Centern vill fälla Freivalds

Jaha ja, centern har bestämt sig för att försöka få till stånd ett misstroendevotum mot utrikesminister Laila Freivalds. De vill göra det oavsett om de får majoritet för en misstroendeförklaring.
I går skrev jag en bloggnotis om centerns märkliga hållning i tsunamidebatten.

I dag skriver samhällsredaktionens Lena Mellin om det besynnerliga att ge utrikesminister Freivalds hela skulden när katastrofkommissionen pekar ut statsministern som den skyldige.

" Men allvarligt talat, är det Laila Freivalds som ska bära hundhuvudet? Enligt katastrofkommissionen begicks de största misstagen av Göran Persson och UD:s högsta tjänsteman, kabinettsekreterare Hans Dahlgren. Laila Freivalds kommer däremot ganska lindrigt undan. Trots teaterbesök och uppseendeväckande litet, för att inte säga obefintligt, intresse för att själv informera sig om vad som hänt.
Det känns som om Laila Freivalds får bli bondeoffret. När riksdagen inte kunde fälla chefen får man ge sig på underhuggaren i stället",
skriver Mellin.

Läs hela hennes kommentar i Aftonbladet här.

Kommentarer

Postat av: RS

Jag brukar vara snabb med att tycka att ministrar ska ta ansvar och ibland avgå. Men i det här fallet är drevet fel ute, tycker jag. Tsunamikatastrofen var en så hemsk och fruktansvärd att inte alla kunde agera hundra procent genomtänkt från början.
Ingen av de som skriker på ministrars avgång i det här fallet har kunnat visa på något konkret fel som begåtts.
Vi måste kunna lägga det åt sidan nu, gå vidare och bygga upp bättre riktlinjer vid kristhantering.

2005-dec-08 @ 16:56:10
URL: http://kulturbloggen.com/
hits