Samhällskamp på lördag

Socialdemokraterna träffas på lördag i det så kallade förtroenderådet. Det ska besluta om ett nytt internationellt program.

Samtidigt hålls en "heldag i kampen mot fattigdom" meddelar biståndsorganisationen Diakonia.
Det är kampanjen "Utrota Fattigdomen Nu" som jag skrivit mycket om tidigare i denna blogg, som ordnar seminarier på Kulturhuset i Stockholm. På kvällen uppträder en rad kända artister till stöd för kampen mot fattigdomen. Bland andra Kung Henry, Stefan Sundström, Group Avalon och Johnossi.

"Just nu pågår den största mobiliseringen någonsin mot världsfattigdomen. I mer än 90 länder höjer miljontals människor sina röster för en mer rättvis värld.", skriver Diakonia.

Den 10 september är den andra av totalt tre globala "vitabands-dagar" under året. I Afghanistan kommer barn att flyga vita drakar, i Pakistan släpps vita duvor fria, i Frankrike och Tyskland överlämnas tusentals samlade underskrifter till Chirac och Schröder, i Brasilien väntas minst 15 000 delta i en stor strandfestival, i Belgien kläs Manneken Pis i vitt. Dessutom planeras en mängd demonstrationer och andra aktiviteter runt om i världen.
Kampanjens huvudmål är mer och bättre bistånd, rättvisare handel och skuldavskrivningar.

Och så till sist, den som vill protestera mot rådande flyktingpolitik och likt kyrkorna kräver amnesti kan demonstrera lite varstans i Sverige på lördag. Läs mer här.

Det händer mycket på lördag för den som vill bry sig om världen och medmänniskan.


Kommentarer

hits